Alexandru Pesamosca, Îngerul Copiilor, a murit

de Ileana Voicu Ghinea, 1 Septembrie 2011

Cel mai bun pediatru de la noi din ţară, medicul care şi-a dedicat întreaga viaţă meseriei pe care şi-a ales-o, a decedat în noaptea de miercuri spre joi, la Spitalul "Marie Curie", din Bucureşti, a anunţat Gabriel Smarandache, managerul unităţii sanitare.
Cel mai bun pediatru de la noi din ţară, medicul care şi-a dedicat întreaga viaţă meseriei pe care şi-a ales-o, a decedat în noaptea de miercuri spre joi, la Spitalul "Marie Curie", din Bucureşti, a anunţat Gabriel Smarandache, managerul unităţii sanitare.

Alexandru Pesamosca locuia efectiv în spitalul "Marie Curie" şi asta pentru că niciodată nu a avut timp să se ocupe de el şi să-şi cumpere o casă, fiind preocupat în permanenţă de pacienţii săi. De câţiva ani era imobilizat la pat. Din anul 1984, profesorul Pesamosca nu a mai ieşit din Spitalul de Copii "Marie Curie", până acum câteva zile când fusese transferat la Spitalul Floreasca  din cauza faptului că starea sa de sănătate se înrăutăţise grav. După evaluare el fusese internat în clinica de terapie intensivă fiind necesară susţinerea funcţiei respiratorii.

Doctorul Pesamosca şi-a dorit, însă, să sfârşească în locul în care şi-a petrecut întreaga viaţă. "Dorinţa profesorului Pesamosca a fost să se sfârşească în locul pe care l-a iubit foarte mult, în locul lui de muncă, care-i devenise şi casă", a declarat un apropiat al soctorului.

Decesul a avut loc în jurul orei 2.00, în Clinica de ortopedie din cadrul spitalului, potrivit unor apropiaţi ai familiei profesorului.

Gabriel Smarandache, managerul spitalului "Marie Curie", a declarat, pentru MEDIAFAX, că trupul profesorului va fi depus, joi, în capela bisericii Cuviosul Stelian şi Sfântul Nicolae-Brâncoveanu din curtea spitalului, iar vineri în sala de consiliu a Facultăţii de Medicină "Carol Davila".

"De-a lungul timpului, în sala de consiliu a facultăţii au fost depuse toate personalităţile lumii medicale, după ce au trecut în nefiinţă, astfel încât să li se poată aduce un ultim omagiu", a spus Smarandache.

În prezent, nu sunt cunoscute alte detalii în legătură cu funeraliile, de acestea ocupându-se familia profesorului Pesamosca, a mai spus medicul.

Alexandu Pesamosca s-a născut în 14 martie 1930, la Constanţa, unde a urmat şcoala primară şi Liceul "Mircea cel Bătrân".
A absolvit Facultatea de Medicină Generală la Bucureşti în anul 1954 şi a fost repartizat la Niculeşti-Jianu, un sat de lângă Feteşti, unde a profesat timp de 3 ani (1954-1957). A profesat ca chirurg pediatru la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" şi apoi la "Marie Curie", fost Budimex.

El a muncit 60 de ani în "Marie Curie", fost Budimex, ajutând zeci de mii de copii în stare foarte gravă să ducă o viaţă normală.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • anonim pe 5 Mai 2012, 12:26
  pt adrian

  esti un nimeni adrian,esti un manelist corupt fara pic de cultura....oamnei ca tine vor distruge lumea...sa-ti fie rusine nesimtitule

  0
  0

 • adrian pe 2 Sep 2011, 14:24
  Omul care a facut experiente pe copii la spitalul Budimex

  Acest om nu merita laudele care i se aduc.A lasat multi copii pe viata in carucior cu operatiile lui experimentale

  0
  4

 • Daiana Berbec pe 2 Sep 2011, 01:45
  Ingerul copiilor!

  Ub om extraordinar,ma operat si pe mine de Luxatie Congenitala de Sold Biraterala,pot spune,ca ma salvat.In fiecare an treceam pe la dumnealui,de fiecare dat imi spunea ,,Lady Daiana'',imi pare foarte rau ca s-a stins din viata,pentru noi toti a fost si va ramane ,,Tata Pesi''.Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

  0
  0

 • mihaela pe 1 Sep 2011, 20:32
  Pesamosca

  Regrete eterne , pentru un om deosebit! O fosta pacienta din Pitesti! Dumnezeu sa-l odihneasca!

  1
  0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod