Diamond Princess

Al doilea român infectat cu coronavirus: Situația de pe vasul de croazieră Diamond Princess

Un al doilea român a fost depistat cu coronavirus, pe vasul de croazieră Diamond Princess aflat în Japonia, conform MAE, care precizează că este vorba despre un membru al echipajului navei.
Ministerul Afacerilor Externe a confirmat, miercuri, că un al doilea caz de infectare cu noul coronavirus a fost depistat la un cetăţean român, membru al echipajului pe vasul de croazieră Diamond Princess.

Misiunea diplomatică se află în contact cu cetăţeanul român care a fost transferat la o unitate medicală din Tokyo. Reprezentanții unității medicale au transmis misiunii diplomatice în cursul zilei de astăzi, 19 februarie, că pacientul se simte bine şi nu prezintă complicații.

Potrivit datelor obţinute de către reprezentanţii ambasadei, autorităţile locale au precizat că toate persoanele prezente la bordul navei de croazieră au fost supuse testelor medicale, fiind în aşteptarea rezultatelor.

Primul român depistat cu coronavirus se află în spital de aproape o săptămână, iar starea sa de sănătate este bună.
Despre al doilea cetăţean român nu se cunosc deocamdată prea multe detalii. Despre primul se ştie că este din judeţul Argeş.

Nava de croazieră Diamond Princess se află în carantină de două săptămâni în apele teritoriale japoneze. Cei 500 de pasageri şi membri ai echipajului sunt debarcaţi în Japonia, iar cei care nu au avut simptomele specifice coronavirusului şi care nu au intrat în contact cu cei bolnavi sunt lăsaţi să plece.

Pe această navă au fost înregistrate 542 de cazuri de infectare cu virusul care face ravagii în China.

Referitor la nava Westerdam, Ministerul de Externe anunță că opt din cei nouă cetăţeni români care s-au aflat la bordul navei în calitate de turişti au părăsit Cambodgia, iar cel de-al nouălea a rămas în capitala Phnom Penh.
Costurile deplasărilor au fost suportate de proprietarul vasului de croazieră.


Foto: Hepta
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod