Florina Cercel

Actriţa Florina Cercel a încetat din viaţă

Actrița Florina Cercel a încetat din viață la vârsta de 76 de ani


Cel mai recent film în care a jucat este „The Half Life of Timofey Berezin” (2006), de Scott Z. Burns, notează News.ro.

În ultima stagiune, actriţa juca la TNB în „Dumnezeu se îmbracă de la second-hand”, în regia lui Ion Caramitru, şi „Terorism”, în regia lui Felix Alexa.

Pe scena Teatrului Naţional a interpretat 30 de roluri, între ele - Katy în „Peripeţiile bravului soldat Svejk” (1975), după Jaroslav Hasek, regia Dem Rădulescu, Zoe în „O scrisoare pierdută” (1979), după I.L.

Caragiale, regia Radu Beligan, Clitemnestra în „Electra - O trilogie antică” (1990), după Euripide, Sofocle şi Seneca, regia Andrei Şerban, şi Bernarda Alba în „Casa Bernardei Alba” (1994), după Federico Garcia Lorca, regia Felix Alexa.

A primit în 1990 premiul UNITER pentru „cea mai bună interpretare feminină”, pentru rolul Vassa Jeleznova din spectacolul „Vassa Jeleznova”, după Maxim Gorki, regizat de Ion Cojar.

În 2002, a fost decorată cu însemnele Ordinului Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, iar Ministerului Culturii şi Cultelor i-a acordat premiul pentru cea mai bună actriţă a anului, pentru rolul Anna Andreevna din spectacolul „Revizorul”, după Nicolai Vasilievici Gogol.

În 2016, Florina Cercel a primit o stea pe Aleea Celebrităţilor din Bucureşti.


Foto: Hepta

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod