Steven Seagal a adoptat un câine din România

Actorul american a adoptat la distanţă, duminică după-amiază, un câine pe care l-a numit Grivei, din adăpostul Dogtown de lângă Bucureşti, a donat patru tone de mâncare pentru animale şi a susţinut că va oferi în continuare sprijin pentru continuarea investiţiilor în acest centru.
În timpul vizitei pe care a făcut-o duminică la adăpostul Dogtown din satul Uzunu, comuna Călugăreni, judeţul Giurgiu, actorul american Steven Seagal a declarat că a studiat pe internet situaţia câinilor comunitari din România, informează agenţia Mediafax.

El a mai spus că este la curent cu "tragediile" care s-au întâmplat în România, precizând însă că tragediile apar atunci când câinii nu sunt supravegheaţi şi nu sunt îngrijiţi.

Steven Seagal a mai spus că a decis să dea un exemplu pozitiv, atât colegilor săi, cât şi românilor, precizând că va sprijini programul de adopţie al celor care se ocupă de adăpostul Dogtown.

"Vreau să vă mulţumesc că aţi construit un asemenea adăpost", le-a spus actorul reprezentanţilor adăpostului, precizând că este nevoie de dezvoltarea programului de adopţii pentru reducerea numărului de câini comunitari aflaţi pe străzi.

Actorul a mai spus că are patru câini în Statele Unite ale Americii şi este un susţinător al cauzei animalelor.

Potrivit preşedintelui Ascoiaţiei Portico, Florian Fugasin, Steven Seagal a adoptat la distanţă un patruped, sterlizat, vaccinat, înregistrat şi care deţine acte, din cei care se află în adăpostul fundaţiei, semnând duminică după-amiază contractul pentru adopţie, prin care actorul se obligă să trimită lunar suma de 60 de lei pentru întreţinerea animalului.

"Este un gest normal, natural pe care fiecare cetăţean îl poate face, din ţară sau din străinătate.
Actorul Steven Seagal ne-a explicat că din păcate nu poate lua câinele adoptat astăzi (duminică, n.r.), însă s-a arătat interesat de modul în care ne poate ajuta pentru continuarea investiţiilor în adăpostul Dogtown"
, a declarat, pentru MEDIAFAX, Florian Fugasin, care a explicat că toate animalele adăpostite în acest centru deţin paşapoarte internaţionale de adopţie.

Potrivit acestuia, Steven Seagal şi-a dorit un nume românesc pentru câinele adoptat şi din cele două nume, Patrocle şi Grivei, l-a ales pe cel din urmă. Totodată, actorul american a donat Asociaţiei Portico 4.000 de kilograme de mâncare pentru animale.

Dogtown este unul dintre proiectele asociaţiei Portico.
În prezent, în centrul zonal de protecţie a animalelor din Uzunu se găsesc peste 1.400 de câini, organizaţia continuând să dezvolte spaţiile de cazare pentru a oferi spaţiu şi persoanelor care doresc să îşi protejeze câinii comunitari oferindu-le îngrijire medicală, hrană şi adăpost, informează Mediafax.

Steven Seagal, născut pe 10 aprilie 1952, este actor, producător şi scenarist, el jucând în numeroase filme de acţiune. Actorul este, totodată, maestru în artele marţiale japoneze, având centura neagră cu 7 dani în stilul aikido. Filmele în care a jucat au avut încasări totale de peste 923 de milioane de dolari pe plan mondial.
Steven Seagal este un cunoscut militant pentru protecţia mediului, un activist pentru drepturile animalelor şi un susţinător al mişcării pentru independenţa Tibetului.

Actorul a vizitat România de mai multe ori în ultimii ani, pentru o serie de filmări.


Foto: Mediafax
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • angela pe 25 Nov 2013, 08:58
    adoptia

    Dece eceingrijesc cainii comunitari persoanele din alte tari? Dece lor le e mila dece vad in Romania si noua nu? Noi nu avem oameni care pot da 6o de lei ? Cum sa nu . Dar tot noi care am trecut pe langa acesti caini si i-am vazut cum se inmultesc fara sa facem un gest ,tot noi ne revoltam cerand moartea lor! Am castrat 13 c femele.Prin 2ooo si chiar mai devreme sunai hingherii care veneau si luau cainii. ii castrau,ii tineau 5-6 zile si-i aduceau de unde ii luau. Nu cunostem pe nimeni,doar ca una din persoanele dela bloc ii asteptau la ora fixata. Unde erai Rodica Bitanescu , Mandruta, Tudor de la a3 in acel timp? Nu va deranjau amaratii pe care acum care acum cand sunt incoltiti sariti sa le mai dati si voi o maciuca? Dar si in ultimul an ,sau si mai bine ,sunt 2 ani de cand primariile castreaza gratis. Ati dat un telefon macar? De cand a murit Ionut cel putin 5.ooo de catele au mai fatat.Fa un calcul cu 4 pui. Dece s-a stopat sterilizarea? Ca sa asistam cum inca 15 ooo de caini sunt in Bucuresti si sa se vaiete edilii ca au costat cheltuielile? Suntem satui de grandomanie, hotie si lene!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod