Starea lui Cotabiţă este în continuare gravă: Solistul va avea nevoie de o traheotomie

Starea lui Gabriel Cotabiţă este în continuare gravă, iar medicii vor fi nevoiţi să-i facă o traheotomie, pentru restabilirea unei ventilaţii adecvate


Investigaţiile complexe indicau, în 11 mai, drept cea mai probabilă cauză a stopului cardio-respirator suferit de Cotabiţă o tulburare severă de ritm cardiac, produsă în contextul unor afecţiuni cardio-vasculare preexistente. Reprezentanţii Spitalului de Urgenţă Floreasca arătau atunci că sunt "excluse infarctul miocardic acut, embolia pulmonară şi accidentul vascular cerebral".

Un examen RMN efectual în 12 mai a pus în evidenţă prezenţa unor zone de leziuni cerebrale grave.

Tulburarea severă de ritm cardiac care a provocat stopul cardio-respirator a scăzut debitul sanguin cerebral şi implicit oxigenarea creierului a fost precară. De aceea se vorbeşte despre "leziuni cerebrale greu cuantificabile, în acest moment", spuneau surse medicale.

De când a fost internat, preotul spitalului a oficiat mai multe slujbe pentru sănătatea artistului, atât singur, cât şi în prezenţa prietenilor sau familiei cântăreţului. Preotul nu a fost în salonul unde este internat Gabriel Cotabiţă, fiind într-o secţie cu multe restricţii.


Foto: Mediafax

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod