Starea lui Cotabiţă este în continuare gravă: Solistul va avea nevoie de o traheotomie

Situaţia cântăreţului rămâne gravă, la 11 zile de la internarea în Spitalul de Urgenţă Floreasca, şi i s-ar putea face traheotomie, intervenţie prevăzută de protocoalele medicale, după şapte-zece zile în care un pacient este ventilat mecanic, potrivit unor surse medicale citate de agenţia Mediafax.

"Pacientul este în continuare internat în Secţia de Terapie Intensivă, starea lui este gravă, dar stabilă", au declarat, pentru Mediafax, surse medicale.

Traheotomia este o intervenţie chirurgicală care se face de urgenţă, în cazul disfuncţiei ventilatorii acute, prin obstrucţia căii respiratorii superioare, sau cu indicaţii bine precizate, în afecţiuni care necesită restabilirea unei ventilaţii adecvate.

"Această procedură este trecută în protocoalele terapeutice şi se foloseşte în orice caz în care pacientul stă mai mult pe ventilaţie mecanică sau care urmează să stea o perioadă mai îndelungată conectat la aparate.

Traheostoma se montează pentru a proteja traheea, dar şi pentru a elimina secreţiile şi se montează la şapte-zece zile după ce pacientul a fost intubat", au precizat sursele citate.

Cotabiţă este internat din 8 mai în Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca, fiind ventilat mecanic, după ce a fost găsit în stop cardio-respirator. Cântăreţul este îngrijit de o echipă multidisciplinară complexă care îl evaluează permanent, în funcţie de starea acestuia fiind luate în discuţie alte posibile investigaţii şi intervenţii.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod