Soțul Cristinei Spătar, reţinut de procurori

Patronul firmei Shelter Security, Alin Ionescu, şi contabila societăţii, au fost reținuți, iar procurorii vor cere marţi instanţei arestarea lor preventivă, în dosarul de evaziune fiscală în domeniul serviciilor de pază şi securitate, în care prejudiciul este de aproximativ 10 milioane de euro.

Surse apropiate anchetei au declarat pentru Mediafax că Alin Ionescu, soţul cântăreţei Cristina Spătar, şi contabila firmei Shelter Security Cristina Aron, care au fost audiaţi, alături de alte zece persoane, la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti, nu şi-ar fi recunoscut faptele de care sunt suspectaţi.

Dintre cele 12 persoane audiate, procurorii au emis, luni noapte, ordonanţe de reţinere doar pentru Alin Ionescu şi Cristina Aron, ceilalţi fiind lăsaţi să plece după ce au dat declaraţii în faţa instanţei.

Procurorii îi vor duce marţi pe cei doi reţinuţi în faţa instanţei Tribunalului Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cele 12 persoane au fost audiate în urma percheziţiilor care au avut loc luni în Bucureşti şi judeţul Ilfov, la sediile unor firme, printre care şi Shelter Security, precum şi la locuinţele suspecţilor.

Acuzaţiile în acest dosar sunt de evaziune fiscală, cu un prejudiciu de aproximativ 10 milioane de euro, prin înregistrarea în contabilitatea firmei Shelter Security a unor achiziţii fictive de servicii.

"În fapt, în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat, reprezentanţii unei companii prestatoare de servicii de securitate şi pază ar fi creat un circuit infracţional format din zece societăţi comerciale, prin care ar fi fost evidenţiate tranzacţii fictive în perioada 2009-2012, în valoare de aproximativ 25.000.000 de euro", potrivit Poliţiei Române.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod