#VeștiBune: Grupul Digi donează echipamente medicale de peste 1,6 milioane de euro

#VeștiBune: Grupul Digi donează echipamente medicale de peste 1,6 milioane de euro

Grupul va dona 60 de kit-uri de ventilare mecanică a pacienților infectați cu COVID-19 către Ministerul Sănătății și municipalitățile din mari aglomerări urbane din țară.
Grupul Digi a achiziționat și echipamente pentru două laboratoare de testare COVID-19 prin metoda Real Time PCR, fiecare în valoare de peste 300.000 lei. Unul dintre echipamente a fost donat, împreună cu un set de teste, Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea, iar cel de-al doilea va fi pus la dispoziția Ministerului Sănătății, în cadrul unui parteneriat cu un centru de diagnostic și tratament din București

#amgrijă: Solidaritate pentru sănătate   


Grupul Digi va dona către Ministerul Sănătății și municipalitățile din București, Brașov, Constanța, Craiova, Oradea și Timișoara, 60 de kituri pentru ventilare mecanică, indispensabile în tratamentul cazurilor critice de COVID-19, aflate la terapie intensivă. Acestea includ ventilatoare, infuzomate, injectomate, monitoare, ecografe, paturi. Echipamentele, care au fost achiziționate de către Digi România direct de la producătorul de top MindRay, precum și celelalte accesorii, au o valoare totală de peste 1,6 milioane EUR și vor ajunge în România în etape, pe parcursul lunilor mai și iunie 2020. 

Repartiția acestor kit-uri se va realiza altfel: 16 vor fi donate instituțiilor medicale din București, la propunerea Ministerului Sănătății și a Primăriei Generale a Municipiului București, câte 10 pentru municipalitățile din Oradea și Timișoara, câte 8 pentru municipalitățile din Brașov, Constanța și Craiova.
Punerea la dispoziția municipalităților se va realiza în etape, pe baza programului de livrări comunicat de către furnizor, începând cu perioada estimată 11-15 mai 2020, când vor fi distribuite primele 10 ventilatoare (câte 2 la București și Timișoara, 3 la Oradea, câte unul în Brașov, Constanța și Craiova).  

Suplimentar, pentru a susține efortul autorităților de creștere a capacității de testare COVID-19 în România, la sfârșitul lunii aprilie, grupul Digi a finalizat achiziționarea echipamentelor de extracție ARN și RealTime PCR (inclusiv accesoriile) și a unui număr de 2.000 de kit-uri de testare pentru două laboratoare, în valoare totală de peste 730.000 lei. Un laborator și 500 de teste au fost donate, la sfârșitul lunii aprilie, Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea. Cel de-al doilea kit și restul testelor vor fi utilizate în cadrul unui parteneriat cu Centrul de Diagnostic și Tratament Provita din București, pentru testarea populației, pe baza nevoilor Ministerului Sănătății.

Donația face parte din efortul grupului Digi de a ajuta comunitatea din România să fie mai pregătită în fața pandemiei generate de virusul SARS-COV-2, achiziția și plata echipamentelor esențiale fiind realizate în luna martie.
Această acțiune de responsabilitate socială a fost precedată de măsurile interne adoptate sub deviza #amgrijă, în lunile martie și aprilie, pentru protecția clienților și angajaților, prin achiziția de echipamente de protecție și dezinfectanți: 700.000 mănuși, 363.000 măști, 15.000 viziere, 8.400 ochelari de protecție, 5.300 recipiente cu dezinfectant, 70.500 recipiente cu alcool sanitar. 

Despre Grupul Digi | RCS & RDS 
Digi | RCS & RDS este filiala din România a Digi Communications NV, operator european de top în domeniul comunicațiilor electronice, cu operațiuni pe patru piețe – România, Ungaria, Spania și Italia. Pe parcursul celor 27 de ani de existență, Digi a investit continuu în cele mai revoluționare tehnologii, ajungând să dețină, în prezent, o rețea de fibră optică extinsă care deservește milioane de clienți.  

Digi a adus pe piață servicii de comunicații electronice convergente la cele mai competitive prețuri.
În timp, acest avantaj competitiv s-a transformat într-un beneficiu pentru milioane de clienți care au dobândit un acces mai rapid și mai avantajos la servicii de calitate superioară, atât în domeniul comunicațiilor fixe, cât și al celor mobile. În România, Digi | RCS&RDS este cel mai mare angajator din domeniul antreprenorial local, cu aproximativ 13.000 angajați.

Grupul Digi pune la dispoziția abonaților săi și o ofertă complexă de conținuturi trans-media, prin intermediul diviziei media care cuprinde: televiziunile Digi 24, Digi Sport 1, 2, 3, 4,  Digi4K, Film Now (pay-TV), Digi World, Digi Animal World, Digi Life, UTV, Music Channel și Hit Music Channel, radiourile Digi FM, Pro FM, Dance FM, Chill FM și serviciul de content Digi Online.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod