Un studiu recent a descoperit legături genetice noi la orientarea sexuală la bărbați

Un nou studiu științific a analizat legăturile dintre homosexualitatea în rândul bărbaților și genelor lor și a fost făcută o descoperire fascinantă.
Două regiuni sau doi cromozomi par diferiți la bărbații homosexuali în comparație cu bărbații heterosexuali. Se știe că, în cazul bărbaților, orientarea sexuală se bazează parțial pe genele pe care le moștenesc. Însă este mai complicat decât atât. Iată ce legături genetice noi au fost corelate cu orientarea sexuală!

Cum influențează unele legături genetice orientarea sexuală la bărbați?


Orientarea sexuală la bărbați este moștenită genetic în procent de 30-40%, dar este multifactorială, existând dovezi ale multiplelor contribuții genetice și de mediu.
În ultimele trei decenii, s-a bănuit că variațiile genetice par să influențeze orientarea sexuală la bărbați. Cu ajutorul a 1.077 de bărbați homosexuali și 1.231 de heterosexuali, s-a efectuat un studiu care a căutat diferențe ale constituenților genetici. În cele din urmă, au fost descoperite două regiuni genetice diferite între cele două grupuri. Aceste regiuni au fost localizate pe doi cromozomi diferiți. O regiune este corelată cu o genă numită SLITRK6, regăsită pe cromozomul 13, iar cealaltă regiune este asociată cu o genă numită TSHR, de pe cromozomul 14. 

Însă aceste variații prezente nu garantează orientarea sexuală a unui bărbat.
Există și alți factori genetici și externi care influențează acest lucru. Cercetătorii au spus că SLITRK6 este exprimat în special într-un segment al creierului care apare foarte devreme în timpul dezvoltării embrionare. În mod interesant, echipa de specialiști a scos în evidență faptul că acest segment conține o regiune diferită ca mărime la bărbați în funcție de orientarea sexuală. TSHR are o varietate de asociații, inclusiv cu partea creierului care consolidează amintirile pe termen scurt în amintiri pe termen lung.
În plus, această genă este corelată cu glanda tiroidă.

Deși studiul este unul aprofundat, mărimea eșantionului este momentan destul de mică, așa că este nevoie de mai multe cercetări pentru a confirma constatările. Mesajul acestui studiu este că orientarea sexuală nu este o decizie integrală a oamenilor, deși educația noastră și viața de zi cu zi ne schimbă tot timpul, indiferent de orientarea sexuală pe care o avem.

Așa cum s-a mai spus, cercetările privind orientarea sexuală a femeilor sunt puține la număr și rar întâlnite.
Deși se bănuiește că este vorba tot de o componentă genetică, ce a fost amintită în mai multe studii, rămâne o enigmă acest subiect în stadiul în care se află momentan.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod