Polițistul pe care oricine și l-ar dori în orașul său: Gestul neobișnuit prin care a cucerit respectul tuturor

Trăim vremuri grele și orice veste bună ne ajută să ne păstrăm încrederea în oameni. Exemplul acestui polițist sufletist dovedește cât de simplu e să faci un gest frumos.

Ne-am obișnuit să vedem pe rețelele de socializare imagini în care oamenii în uniformă sunt prinși în timp ce încalcă legea și comit abuzuri. Pe bună dreptate, lumea reacționează, sancționând derapajele de la linia legii. Doar că, de multe ori, faptele bune pe care polițiștii, pompierii, jandarmii și alți angajați ai statului care poartă uniformă trec neobservate și atunci avem senzația că răul predomină. Uneori chiar așa e. Uneori...

Alteori, însă, faptele bune răzbesc prin noianul de nenorociri cu care suntem alimentați, ca niște ghiocei plăpânzi care se ițesc printre gunoaiele aruncate la marginea pădurii. Și atunci ne dăm seama că mai există o speranță.

Cel mai rapid mod de a deveni un nimeni


Cu doar o săptămână în urmă, pe 11 martie, Chris Barnes posta pe Facebook o poză cu un polițist care împărțea o pizza cu o femeie fără adăpost din Goldsboro, Carolina de Nord, SUA.

Michael Rivers, agent cu nouă ani de experiență, a povestit că tricoul pe care îl purta femeia i-a atras atenția.

"Homeless. Cel mai rapid mod de a deveni un nimeni", scria pe tricou, iar asta l-a făcut pe Michael să o privească mai atent. A intrat în vorbă cu femeia și a înțeles repede că nu-și pierde vremea cu ea.

"Domnul mi-a zis să-i iau de mâncare"
, a povestit el pentru Bored Panda. Michael a întrebat-o dacă a mâncat ceva în ziua aceea. "Nu", i-a răspuns aceasta.

Rivers s-a dus și a cumpărat o pizza pepperoni. Timp de 45 de minute, au mâncat amândoi acolo, pe marginea străzii, și au stat de vorbă. Au descoperit că îi cheamă la fel - pe el Michael, pe ea Michelle. Apoi ea și-a deschis sufletul și i-a povestit polițistului despre fiica sa, în vârstă de 12 ani, care are o boală de ficat și se află într-un centru de adopție.
I-a spus și că mai are un fiu, de 23 de ani, și un soț cu care a locuit chiar peste drum.



După aproape o oră, s-au rugat împreună, apoi fiecare și-a văzut de drumul lui. "M-am simțit fericit că pot să ajut pe cineva care se simțea singur", a mărturisit polițistul.

Nicio faptă bună nu trebuie să rămână necunoscută


Autorul imaginii a fost impresionat de povestea lui Michael. "Forțele de ordine fac multe pentru comunitatea noastră și multe fapte bune rămân neobservate. Te vedem, Poliția Goldsboro. Continuați cu faptele bune", a scris Chris Barnes pe Facebook.

Citește și: Frăția motoarelor și pactul ei sfânt: Motocicliștii care îi apără pe copiii abuzați

Nimeni n-ar fi cunoscut acest episod inedit dacă Chris n-ar fi prezentat-o pe Facebook.

Și nimeni nu s-a așteptat să aibă un asemenea succes: postarea a depășit 5.000 de distribuiri și 3.000 de like-uri și a atras atenția presei locale, dar și a unor posturi naționale de televiziune.

Un polițist special


Deși a fost căutat pentru interviuri și toată lumea l-a lăudat pentru gestul lui, Michael Rivers nu și-a pierdut modestia. "Cei fără adăpost sunt doar niște oameni aflați la pământ. Oricui i se poate întâmpla", a declarat el pentru CNN.

"Când merg la muncă, mă gândesc: <<Oare pe cine pot să binecuvântez azi?>>. Nu-s genul care vrea neapărat să ia pe tatăl sau pe mama cuiva și să-i bage la închisoare", a mai spus agentul.

Michael a fost felicitat și de conducerea departamentului în care lucrează.

Au și de ce: Michael Rivers e polițistul pe care mulți și l-ar dori în orașul lor.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod