Eroul de la catedră: Profesorul care merge 8 kilometri în fiecare zi ca să le ducă mâncare unor elevi săraci

Nu toți eroii au mantie și puteri supraomenești. Dar lui Zane Powles îi ajunge un rucsac uriaș, în care să încapă 18 kilograme de mâncare pentru 78 de elevi defavorizați.
Zane e profesor asistent la școala primară din Grimsby, în comitatul englez Lincolnshire, iar în comunitatea lui este considerat erou. Când unitatea de învățământ s-a închis din cauza pandemiei, iar copiii care primeau masa de prânz gratuită la școală au rămas acasă, el s-a gândit că elevii din familii sărace aveau nevoie de acea masă și de comunicarea directă cu el. Așa că în fiecare zi parcurge pe jos opt kilometri pentru a le duce masa de prânz elevilor.

Misiunea unui fost soldat


Echipat cu un rucsac uriaș, cu o greutate de 18 kilograme, Zane vizitează 78 de elevi și le duce mâncarea. O misiune grea, dar pentru un fost soldat nu-i ceva imposibil. Pentru el, este o ocazie perfectă de a verifica dacă elevii sunt bine.

Profesorul subliniază că sprijinirea copiilor este efortul unei echipe și că el nu este singurul "cărăuș".

Efortul său nu este singular: profesoara Kim Leach și o altă colegă distribuie și ele, cu mașina, 25 de porții gratuite de mâncare unor familii care locuiesc la distanță mai mare.

"Reacția copiilor și a părinților a fost fantastică și pozitivă. Copiii ies afară zâmbind, mă salută, își iau mâncarea și încep să se uite în pungă. Apoi încep să-mi spună ce mai fac și cum se simt. Cei mai mulți sunt bine"
, a povestit Zane.

"Părinților le place să comunice, în cele mai multe cazuri eu sunt singurul adult pe care îl pot vedea în zonă. Încerc să-mi dau seama cum se descurcă, pentru că sănătatea lor mentală va avea un impact puternic asupra copiilor. Încerc să-i ajut cât de mult pot", a mai spus el.



Gestul profesorului de a-i ajuta pe elevii care provin din familii defavorizate a atras atenția tuturor. Zane spune că mulți oameni ies din case când trece prin zona lor și îl felicită și îi urează succes, alții îl claxonează în semn de simpatie când trec cu mașina pe lângă el.

Atenția de care se bucură acum îl face să se simtă puțin jenat, dar se bucură că oamenii apreciază ceea ce face. "Sute de mii de oameni mi-au zis că ar trebui să fiu recompensat într-un fel sau altul pentru efortul pe care îl fac. Aprecierea este frumoasă, dar și copleșitoare pentru mine", a mărturisit profesorul.

Locul de care politicienii au uitat


Zane consideră că politicienii ar trebui să se implice mai mult pentru a rezolva problema sărăciei din Grimsby, dar este bucuros că acțiunea lui caritabilă pune această localitate într-o lumină pozitivă: "Sper că este bine primită de oamenii din Grimsby, fiindcă sunt o comunitate de toată isprava. De obicei, Grimsby apare în presă când se întâmplă ceva rău. Povestea asta arată că orașul este plin de oameni buni care nu primesc atenție pozitivă în presă. Sper ca aceste relatări pozitive să se transforme în sprijin pentru consiliul local și oamenii din Grimsby."

Zane nu crede că școala se va redeschide la capacitate normală în septembrie pentru că măsurile de distanțare socială sunt foarte greu de respectat în clase, dar aceasta rămâne deschisă pentru copiii angajaților din serviciile de urgență și pentru cei defavorizați.
Însă el este pregătit să-și facă în fiecare zi traseul: când ajunge la ușa fiecărui elev, lasă mâncarea la intrare, sună la ușă și așteaptă până când iese cineva să ia pachetul.

"Părinții și copiii vin la fereastră sau la ușă ca să mă salute, unii părinți ies și stăm nițel de vorbă", a spus el într-un interviu publicat de ziarul The Independent. "De obicei sunt o persoană retrasă, așa că tot interesul acesta este un pic jenant, dar noi doar ne facem datoria - bunăstarea elevilor noștri este principala noastră prioritate și încercăm să ne descurcăm cât mai bine", a adăugat el.

"Multe familii se descurcă greu - unii nu vor să-și ia copiii la cumpărături, alții se tem să-i lase singuri acasă. Așa că sunt foarte fericit să-i ajut și să fiu acolo pentru ei"
, a mai spus Zane Powles.

Potrivit organizației End Child Poverty, 41% din copiii de la școala primară din Grimsby se încadrează în programul meselor gratuite, iar 34% din copiii din această localitate trăiesc în sărăcie.


Citește și: Povestea bărbatului care le dă sfaturi pe YouTube copiilor fără tată
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod