„Cum poți fi căpitan? Ești doar o femeie” - Răspunsul lui Kate, femeia căpitan pe o mega-navă de croazieră

Kate McCue este prima americancă (și a cincea femeie din lume) care se află la comanda unei nave de croazieră.
Dacă te îmbarci la bordul vasului gigant „Celebrity Edge”, primul lucru pe care îl vei auzi în difuzoare este „Sunt Căpitanul Kate, dar îmi poți spune Căpitane pentru că mi-a luat 19 ani să câștig acest titlu.”

Cu alte cuvinte, Kate este unul dintre cei mai amuzanți, și în același timp serioși, căpitani din câți există. Nu este de mirare că este urmărită de peste 168.000 de persoane pe Instagram. Iar pisica sa din rasa Sphynx, care este prezentă alături de ea la fiecare croazieră, este la rândul său o vedetă.

De-a lungul timpului, căpitanul McCue s-a obișnuit să aibă de-a face cu numeroase comentarii sexiste. Însă atunci când un „troll” i-a scris un mesaj nepotrivit, Kate a simțit nevoia să-i dea o lecție de viață, dar și de gramatică. 

La întrebarea „Cum poți fi căpitan? Ești doar o femeie” postată de un user de pe TikTok, căpitanul a răspuns cu un video care a devenit rapid viral, fiind vizualizat de peste 4,3 milioane de ori. 
La începutul filmării, Kate a menționat că de obicei trece cu vederea astfel de comentarii și își vede liniștită de viața ei, dar de această dată i-a atras atenția o greșeală gramaticală gravă. Prin urmare, s-a oferit să-i explice celui care a postat comentariul diferența dintre „you're” și „your”.
You're (tu ești) se folosește când spunem 'Tu ești sexist'. Your (al tău/a ta) indică posesia, ca atunci când spunem 'ignoranța ta'”, a explicat căpitanul în video-ul devenit viral.

Dar stai liniștit, sunt aici ca să îți explic. Dacă ai nevoie de lămuriri, mă găsești aici, în scaunul meu de căpitan”, a încheiat amuzată femeia.
@captainkatemccue

Reply to @seamus272 ##yourewelcome ##fyp ##foryou ##captain

♬ original sound - captainkatemccue

Amestecul de glamour, umor și inteligență au transformat-o pe Kate într-un influencer pe social media, ajungând la un număr de 308.000 de followeri pe TikTok și 170.000 pe Instagram. Postările sale interesante îi ajută pe oameni să înțeleagă ce înseamnă să fii căpitan pe o navă de croazieră.

Unul dintre cele mai mari avantaje ale acestui job este faptul că poți călători și poți vedea lumea.
Postările mele sunt îndreptate în această direcție și au rolul de a arăta că există foarte multe oportunități oferite de acest job. Iar dacă îți place, devii una cu jobul”
, a declarat Kate McCue pentru The Telegraph.

În ceea ce privește provocările cu care s-a confruntat de-a lungul timpului în această profesie dominată de bărbați, Kate spune că lucrurile au evoluat. „În trecut erau acești căpitani tiranici cărora nu puteai să le vorbești dacă nu îți vorbeau ei. De-a lungul a 20 de ani, am observat că acești oameni s-au cizelat. Iar dacă nu s-au putut adapta, nu au mai existat locuri pentru ei la bordul navelor”, a declarat femeia căpitan.

Pentru unii oameni, viața pe o navă de croazieră, timp de câte trei luni la rând, ar putea fi o provocare prea mare, dar Kate spune că nu și-ar dori să facă altceva.
Nu mi-aș dori niciodată o slujbă de la nouă la cinci pentru că fiecare zi este diferită când ești pe mare. Oamenii de la bord, locurile pe care le vizitezi, chiar și vremea, pentru că nicio zi nu este la fel ca alta”, a mai spus Kate.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
9 Octombrie 2020
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Un navigator pe 10 Oct 2020, 03:40
    Corecție = comandant ,nu căpitan

    In limba română Captain = Comandant. Căpitan este Chief Officer si nu el e la comanda navei. El este șeful departamentului punte și are alte atribuții. Femeile comandant nu sunt ceva rar în flota comercială, unde ,de câțiva ani buni poți întâlni chiar foarte mulți ofițeri femei care, eventual , vor deveni comandanți la rândul lor

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod