Simona Halep s-a calificat în sferturi la Indian Wells

Jucătoarea de tenis, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 3, a învins-o, marţi, cu scorul de 6-4, 6-4, pe sportiva cehă Karolina Pliskova, locul 15 WTA şi cap de serie numărul 14, şi s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de categorie Premier Mandatory de la Indian Wells.

Partida a durat o oră şi 17 minute. Halep şi Pliskova s-au mai întâlnit în finala de la Dubai, din luna februarie, când tot românca s-a impus, cu scorul de 6-4, 7-6 (4).

112mii de dolari este premiul asigurat de organizatori pentru calificarea în sferturile de finală ale turneului
Înaltă de 1,86 metri, Pliskova a început meciul de marţi cu agresivitate, cu lovituri năpraznice şi cu urcări la fileu, relatează Mediafax. Halep a avut soluţii defensive, a returnat foarte bine pe serviciul puternic al sportivei cehe şi şi-a pus în valoare mobilitatea.
Românca a reuşit un break la 0 la scorul de 1-1, Pliskova a răspuns similar, cu un rebreak, şi a dat impresia că ea conduce jocul, iar Halep încearcă să ţină pasul. La 3-3, Pliskova a comis câteva erori şi Simona Halep a luat din nou un break. Pliskova a continuat să plesnească mingile din toate poziţiile, căutând lovituri decisive şi puncte scurte. Însă nici intervenţia antrenorului ei, la 5-4 pentru Halep, nu a împiedicat-o să piardă primul set, cu 4-6, după 33 de minute.

Jucătoarea cehă a început apăsat şi setul secund, dar a schimbat tactica, împlicându-se mai mult în schimburi lungi de mingi.
Din nou capacitatea Simonei Halep de a acoperi terenul şi loviturile ei de efect au făcut diferenţa, astfel că românca a obţinut break-ul la 1-1, apoi a condus cu 3-1. Două duble greşeli comise de Halep la 3-2 au readus-o în joc pe sportiva cehă, care a câştigat pe serviciul româncei. Bucuria jucătoarei din Cehia a fost de scurtă durată, pentru că Halep a făcut rebreak. Simona a urcat scorul la 5-3 şi s-a bucurat de câştigarea meciului. După ce şi-a dat seama că sărbătorea prea devreme, Halep i-a mai cedat un ghem adversarei, apoi a închis setul secund cu acelaşi scor ca primul, 6-4.

Fără a juca tenisul ei de cea mai înaltă clasă, Halep a avut, marţi, o evoluţie mult mai bună decât în primele două partide pe care le-a disputat la Indian Wells, notează Mediafax.
Principala schimbare în jocul ei a fost serviciul, dar a contat şi faptul că a greşit mai puţin. De la o proporţie de reuşită a primului serviciu de 50-55 la sută, Simona Halep a ajuns în partida cu Pliskova la 70 la sută, chiar 81 la sută în primul set. Şi dublele greşeli au fost mai puţine, doar 4, câte două pe fiecare set. Sportiva cehă a avut mai multe lovituri câştigătoare, 23-17 (11-6 în primul set), însă din nou diferenţa într-o partidă este făcută de erorile neforţate, 33-21 (19-8 în primul set).

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod