Simona Halep s-a calificat în semifinale la Miami Open şi va juca cu Serena Williams: "Nu am nimic de pierdut"

Jucătoarea de tenis, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 3, a învins-o, joi, cu scorul de 6-1, 7-5, pe americanca Sloane Stephens, locul 45 WTA, şi s-a calificat în semifinalele turneului Miami Open, fază în care o va întâlni pe Serena Williams, numărul 1 mondial.

Partida a durat o oră şi 15 minute. Pentru Simona Halep a fost a 14-a victorie consecutivă în circuitul WTA.

Sloane Stephens, în vârstă de 22 de ani, a intrat, miercuri (după ora SUA), pe arena centrală de la Crandon Park fără să fi cedat vreun set la această ediţie a Miami Open şi cu un meci în plus faţă de Simona Halep, care a stat în primul tur. Însă americanca a fost luată tare încă de la început de Halep, relatează agenţia Mediafax. Cu excepţia primului ghem, pe care l-a câştigat după două egalităţi şi după ce a salvat două mingi de break, jucătoarea română şi-a sufocat adversara, pe care a "dirijat-o" pe linia de fund cu lovituri stânga-drepta năucitoare.

Forţată mereu să lovescă mingea din alergare de agresivitatea Simonei, Stephens a greşit mult şi i-a uşurat misiunea sportivei din România, care a cedat doar unul din primele zece ghemuri ale partidei.

Nu am nimic de pierdut cu SerenaSimona Halep
După 11 minute, scorul era deja 3-0 pentru Halep, cu break în ghemul 2, iar setul se încheia cu scorul de 6-1, după 25 de minute. Totuşi statistica nu reflectă diferenţa mare dintre evoluţiile celor două jucătoare: 6-4 lovituri câştigătoare şi 9-12 greşeli neforţate.

Halep nu a micşorat ritmul nici la începtul setului al doilea, reuşind două break-uri la rând.
Luată de val, la 6-1 şi 3-0, românca a suferit o "pană" de concentrare. Ea şi-a pierdut răbdarea şi a încercat să închidă toate punctele cu lovituri decisive, astfel că greşelile neforţate s-a înmulţit. Stephens a reuşit rebreak-ul în ghemul al patrulea, un break la 3-2 şi, fructificându-şi serviciul, a ajuns să conducă după ce a marcat pe tabelă patru ghemuri la rând, cu 4-3 şi apoi cu 5-4. Totuşi, a fost destul de limpede că jucătoarea născută în Florida nu poate adăuga cadourilor primite punctele din jocul ei. La 5-5, ea a greşit două mingi importante, iar Simona nu a iertat-o, câştigând break-ul, ulterior setul şi meciul, după 75 de minute de joc.

În ciuda jocului oscilant din acest set, Halep a înregistrat 11 lovituri câştigătoare, faţă de 4 câte a reuşit adversara ei, greşelile neforţate fiind aproape la fel ca număr, 17 - Halep, 18 - Stephens.

Serviciul Simonei a "intrat" în acest meci, a avut efect şi mingea a fost bine poziţionată.
Cu o proporţie de reuşită de 75 la sută, Simona a etalat, probabil, cel mai bun serviciu din acest an, înregistrând o performanţă rară pentru ea: nicio dublă greşeală. De asemenea, lovitura de dreapta a româncei a făcut cel puţin trei sferturi din punctele câştigătoare (17 faţă de 8 în dreptul lui Stephens). În concluzie, evoluţia Simonei Halep din primele zece ghemuri ale meciului cu Sloane Stephens îi oferă jucătoarei române şanse reale în viitoarea întâlnire, cu Serena Williamas, notează Mediafax.

Calificarea în semifinale este recompensată la Miami Open cu un premiu de 220.230 de dolari şi 390 de puncte WTA.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod