Simona Halep s-a calificat în optimile de finală ale Australian Open

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 3 WTA, a învins-o, vineri, cu scorul de 6-4, 7-5, pe americanca Bethanie Mattek-Sands, locul 258 WTA, calificându-se în optimile de finală ale Australian Open, fază în care România mai este reprezentată de Irina-Camelia Begu, locul 42 WTA.

Evoluţia Simonei Halep a avut o scădere în setul secund, după ce a condus cu 5-1. Adversara ei a egalat la 5, după singurele două break-uri pe care le-a reuşit în acest meci, dar în cele din urmă Halep s-a impus după o partidă care a durat o oră şi 32 de minute, relatează agenția Mediafax.

Halep va juca în faza următoare cu sportiva belgiană Yanina Wickmayer, locul 80 WTA, care a trecut, tot vineri, cu scorul de 4-6, 6-4, 6-3, de italianca Sara Errani, locul 14 WTA şi cap de serie numărul 14.

La ediţia precedentă a competiţiei găzduite de Melbourne Park, Simona Halep a atins faza sferturilor de finală.

Tot vineri, Irina-Camelia Begu, locul 42 WTA, a învins-o, cu scorul de 6-4, 6-4, pe pe Carina Witthoft (Germania), locul 104 WTA, şi s-a calificat şi ea în optimile de finală ale Australian Open.

În turul 4, Irina Begu va evolua în premieră cu sportiva canadiană Eugenie Bouchard, locul 7 WTA şi cap de serie numărul 7.

Bouchard a întrecut-o, tot vineri, cu scorul de 7-5, 6-0, pe Carolina Garcia din Franţa, locul 36 WTA.

Învingătoarele din meciurile Begu-Bouchard şi Halep-Wickmayer se pot întâlni în penultimul act al competiţiei dacă trec de partidele din sferturi.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod