România, sub arşiţă: Avertizare de caniculă în Capitală şi mai multe judeţe

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o nouă avertizare cod portocaliu de caniculă pentru ziua de joi, în mai multe judeţe din vestul ţării, şi cod galben de caniculă şi disconfort termic pentru restul ţării, precum şi o avertizare de cod galben de caniculă valabilă, vineri, pentru cea mai mare parte a ţării.
Potrivit meteorologilor, judeţele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi, unde se vor înregistra temperaturi maxime de 38-39 de grade Celsius, se află, joi, sub avertizare cod portocaliu de caniculă.

Tot în cursul zilei de joi, vremea va fi caniculară în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 35 şi 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, mai ales în zonele de câmpie şi de podiş.

Vineri, 24 iulie, se menţine o avertizare cod galben de caniculă pentru cea mai mare parte a ţării, mai ales în zonele de câmpie şi podiş, unde şi indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.
Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35-37 de grade şi izolat 38 de grade.

ANM menţionează că valul de căldură va persista şi în următoarele zile, iar instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în special în nord-vestul, nordul ţării şi în zonele de munte.


Foto: Mediafax
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod