România s-a calificat între cele mai bune opt echipe de tenis feminin din lume

Jucătoarea Alexandra Dulgheru, locul 69 WTA, a învins-o, duminică, pe Francoise Abanda, 260 WTA, aducând României punctul victoriei în întâlnirea cu Canada, scor 3-1, şi calificarea pentru prima dată din 1981 între cele mai bune opt echipe feminine de tenis din lume, în Grupa Mondială a Fed Cup.

Duminică, Francoise Abanda a demonstrat că victoria obţinută în meciul cu Irina-Camelia Begu nu a fost întâmplătoare. Canadianca a evoluat dezinvolt, ascunzându-şi modesta clasare mondială, locul 260 WTA. Sportiva care a împlinit în februarie 18 ani a fost de departe principala adversară a româncelor, în ciuda faptului că echipa Canadei a avut-o în componenţă pe Eugenie Bouchard, locul 7 WTA.

Abanda e o jucătoare tenace, loveşte foarte bine atât cu dreapta, cât şi cu reverul, nu serveşte foarte puternic, dar o face plasat, ridică mingile pe al doilea serviciu, punându-şi adversarele în dificultate. Peste toate acestea, loviturile ei au avut destulă precizie şi a pus-o de multe ori sub presiune pe Dulgheru, care a făcut uz de tot arsenalul din dotare pentru a izbândi, remarcă agenţia Mediafax.

A fost un moment când nu simţeam bine jocul, asta e, am zis să lupt până la capăt.
Am zis că voi câştiga dacă am mai multă răbdare ca ea şi dacă nu, aia e
Alexandra Dulgheru
Sportiva română nu a avut multă vreme antidot pentru jocul avântat al rivalei. Dulgheru a încercat multe soluţii, lovituri variate, scurte sau pe colţuri, dar în primul set precizia ei a avut de suferit, mai ales în urma jocului foarte bun prestat de Abanda. Românca de 25 de ani, fostă Top 30 mondial, a continuat să creadă în calităţile ei, chiar şi atunci când Abanda avea 6-3 şi 4-2 pe tabelă. Cu mai multă răbdare, cu inteligenţa jocului şi cu experienţa de partea ei, Dulgheru a început treptat să-şi găsească ritmul şi modalitate de a opri cadenţa canadiencei, care în acelaşi timp şi-a pierdut precizia şi implicit încrederea.

Alexandra Dulgheru s-a desprins în start la 2-0, după un break în primul ghem al meciului.
Abanda nu a fost afectată de începutul bun al româncei şi a câştigat cinci ghemuri la rând, cu break-uri la 1-2 şi 3-2. Dulgheru a mai obţinut doar un ghem, la 5-2, insuficient pentru a o opri pe Abanda să-şi treacă primul set pe tabelă, cu 6-3, după 33 de minute.

Jucătoarea canadiană a continuat să domine şi în setul al doilea. Ea a obţinut un break la scorul de 2-2 şi imediat şi-a fructificat serviciul, ridicând scorul la 4-2. Din acel moment, Dulgheru a început să joace altceva, să facă din ce în ce mai puţine greşeli şi să-şi construiască revenirea, cu răbdare. Întâi şi-a luat serviciul, imediat l-a luat şi pe cel al adversarei, apoi a ridicat scorul la 5-4, cu mari emoţii, după ce a pierdut două mingi de ghem şi a salvat o minge de break.
Acesta pare a fi fost momentul desprinderii pentru Dulgheru, chiar dacă Abanda a mai câştigat un ghem, pe propriul serviciu. Jucătoarea canadiană s-a prăbuşit după ce a avut la 4-4 minge de break, urmată de trei greşeli neforţate. Românca a caştigat urmărul ghem după 5-5 şi a reuşit un nou break, închizând setul cu 7-5, după alte 58 de minute de joc.

În pauza de la 1-1 la seturi, Dulgheru a cerut să meargă de vestiar, şi-a schimbat tricoul negru cu unul alb şi a intrat pe teren cu gândul clar de a termina repede decisivul. Prea încrezătoare, Alexandra şi-a pierdut serviciul la zero, dar a revenit imediat cu un rebreak.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod