Răzvan Ciobanu, şocat de drama lui Cotabiţă: "Alegeţi cu grijă ce sfaturi urmaţi"

Designerul a slăbit foarte mult şi ştie ce efecte are un asemenea efort asupra organismului. El atrage atenţia că românii nu trebuie să încerce toate dietele şi curele de slăbire despre care aud la prieteni sau în presă, ci să meargă la un specialist în nutriţie dacă au de gând să schimbe ceva în stilul de viaţă.

"Mă uit la știri... sigur că, pe lângă drama și nenorocirea întâmplată lui Gabriel Cotabiță, mă gândesc cât de inconștienți putem fi, câteodată! Poate acum mă înțelegeți mai bine. Mă refer la toți cei care mi-ați scris, rugându-mă să vă spun ce dietă am ținut. Exact asta am vrut să evit, să fiu responsabil pentru sănătatea vreunuia dintre voi. Când am menționat numele doctoriţei, nu am făcut-o pentru <<reclamă>>! Nu am nici un <<deal>> de imagine cu domnia sa.

Merg ca orice pacient și plătesc ca oricare alt pacient. Eu am ales-o pentru că este medic specialist (sau primar) în boli de nutriție și asta cred că face diferența între un <<nutriționist>>, cu un curs de 3 luni și un om care a studiat și a învățat despre nutriție vreo 20 și de ani", a explicat Răzvan Ciobanu pe pagina sa de Facebook.

Sfatul designerului pentru cei care vor să slăbească fără să-şi pericliteze sănătatea este să consulte un specialist reputat: "Una peste alta: lăsați dietele din ziare sau cărți scrise pe genunchi și alegeți-vă cu grijă nutriționistul, dietologul, medicul...
scriu asta pentru că mai știu (personal) un caz al unei fete care regretă amarnic că a ținut un program de slăbit. Dukan, să nu ne ascundem după degete. Acum cred că ar prefera să aibă 150 de kg, în loc de problemele grave, de sănătate, pe care le are."

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod