Protestul după Colectiv: Mii de oameni au manifestat în Capitală și în țară

Manifestanţii au cerut demisiile premierului Victor Ponta, a vicepremierului Gabriel Oprea și a primarului sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone


În fața Fântânii de la Universitate oamenii au format o cruce din lumânări aprinse în memoria celor care au dispărut în incendiul de la club Colectiv, la Guvern, pe carosabil, au aprins candele și au lăsat flori, iar în fața Ministerului de Interne au ținut un moment de reculegere, în genunchi. De asemenea, protestatarii au aprins candele în fața Primăriei sectorului 4.

Pe tot traseul, coloana de manifestanți a fost flancată de jandarmi, iar în fața acesteia s-au aflat mașini ale Poliției.



Protestul de la București, început în jurul orei 18,00, la Piața Universității, s-a încheiat după miezul nopții de marți spre miercuri, după mai mult de șase ore în care manifestanții s-au deplasat la sediile unor instituții publice, între care Guvernul, Ministerul Afacerilor Interne, Parlament, Primăria sectorului 4.

Manifestații au avut loc și la Constanța, Brăila, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Cluj-Napoca, Ploiești, Miercurea Ciuc și Brașov. Participanții la proteste au scandat "Demisia, demisia", "Piedone nu uita, te așteaptă DNA", "Solidaritate", "Jos corupții", au afișat mesaje precum ''Rockers never die.
Colectiv 30.10.2015'', ''Eroi în halate, nu șpăgari cu cravate'', au aprins lumânări, s-au recules și s-au rugat pentru tinerii morți în tragedia din clubul Colectiv, relatează Agerpres.

La Alba Iulia aproximativ 1.000 de persoane au participat la un marș al tăcerii, iar la Cluj-Napoca câteva sute au participat la o slujbă de pomenire oficiată de mitropolitul Andrei Andreicuț pentru tinerii morți în incendiul de la Colectiv. Zeci de sibieni s-au rugat, marți seara, în Piața Mare din Centrul istoric al municipiului pentru victimele din Colectiv și au aprins lumânări.



Foto: Mediafax

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod