Prinţul George, ţinta unui terorist ISIS

Forţele de securitate britanice au luat măsuri speciale de protecţie după ce un islamist a ameninţat că îl va ucide pe fiul ducilor de Cambridge.

Husnain Rashid, în vârstă de 32 de ani, a fost arestat în noiembrie anul trecut. El a susţinut că este nevinovat, dar la audierile din instaţă a mărturisit că a organizat mai multe atentate şi a pregătit alte atacuri, relatează TMZ.

Rashid a postat o imagine a prinţului, al treilea în linia succesiunii la tronul Marii Britanii, alături de silueta unui luptător ISIS, şi a publicat adresa grădiniţei la care învaţă George, împreună cu mesajul ameninţător: "Nici măcar familia regală nu va fi lăsată deoparte."

Ameninţarea a fost transmisă într-un mesaj criptat, prin aplicaţia Telegram.

În fotografia respectivă, fiul Prinţului William era surprins în faţa şcolii din Battersea, din sudul Londrei, iar alături de imagine apărea mesajul "şcoala începe devreme".



Mesajul include şi câteva versuri dintr-un cântec jihadist, care în traducere sună astfel: "Când războiul vine cu muzica gloanţelor, ne întoarcem la neîncredere şi ne dorim răzbunarea."

Experţii în securitate citaţi de Fox News au declarat că serviciul de mesagerie criptată Telegram a fost monitorizat atent.

Teroriştii au folosit cu succes această aplicaţie în 2015, în atentatele de la Paris, iar ISIS a utilizat-o pentru a recruta vountari care au participat la atacurile de Crăciun de la Berlin.

"Am depistat ameninţări explicite. Se pare că ISIS continuă să piardă teren în Siria şi Irak şi încearcă să-şi extindă ameninţarea în Vest", a declarat Barry Spielman, expert în supraveghere pe internet în cadrul companiei Sixgill, care a urmărit mai multe mesaje transmise prin Telegram de la începutul anului 2017.

Sentinţa lui Husnain Rashid va fi pronunţată pe 28 iunie, anunţă TMZ.


Foto: Hepta

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
4 Iunie 2018
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod