Premierul Victor Ponta a demisionat

Primul ministru a anunțat miercuri, la Palatul Victoria, că și-a depus mandatul de la conducerea Guvernului.
Anunţul a fost făcut de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, informează agenţia Mediafax.  

"Am avut astăzi de dimineață o discuție cu Victor Ponta, am discutat despre situația actuală, despre ce s-a întâmplat în zilele trecute și ce s-a întâmplat aseară. Noi ne-am asumat împreună niște principii la Congres, am stabilit atunci că producem o ruptură totală de trecut, care înseamnă și o ruptură totală de vechiul model de a face politică. Am stabilit că facem o politică pentru oameni și a face politică pentru oameni înseamnă că nu trebuie să fii surd sau orb atunci când oamenii își strigă nemulțumirea în stradă.
Am înțeles că unii parteneri de-ai noștri nu doresc să își asume nicio responsabilitate și nu înțeleg că nu se mai poate face politică rupți de societate sau de ce cer oamenii. Dacă ei nu-și asumă, prim-ministrul a hotărât să își depună mandatul, pentru că nu se mai poate continua așa. O să avem o întâlnire în coaliție la ora 13,00 cu prim-ministrul să stabilim împreună care este calea de urmat"
, a spus Dragnea la Palatul Parlamentului, citat de Agerpres.

"Sper ca depunerea mandatului meu şi al Guvernului să satisfacă asteptarile celor care au ieşit în stradă şi să revenim cât mai rapid la soluţii raţionale pentru România.
Am obţinut rezultate economice remarcabile şi dacă suntem într-un climat de instabilitate riscăm să ne întoarcem în 2012"
, a spus Victor Ponta la Guvern.

"Să nu ne păcălim, principalii vinovaţi sunt lăcomia şi iresponsabilitatea (...). Constat supărarea legitimă care există în societate. Oamenii simt nevoia de mai mult", a adăugat el.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod