Posibil diagnostic în cazul lui Gabriel Cotabită: accident vascular cerebral embolic

Artistul este în continuare în stare gravă, în comă indusă, iar medicii şi familia au refuzat să dea informaţii despre situaţia sa. Potrivit unor surse medicale, el nu ar fi suferit un infarct.

Surse medicale citate de ziarulring.ro susţin că artistul nu a suferit un infarct, cum se credea, ci un accident vascular cerebral embolic. O embolie cerebrală se produce prin obturarea bruscă a unei artere care irigă cu sânge encefalul. Emobolia cerebrală survine pe fondul unei afecţiuni a inimii sau a unei artere şi produce un accident vascular cerebral. Acest accident poate avea mai multe consecinţe, printre care paralizie şi tulburări ale vorbirii şi de conştientă, scrie ziarul citat.

"În ciuda antecedentelor sale cardiace, artistul nu a făcut infarct, ci a suferit un accident vascular cerebral embolic.

Dânsul are embolie cerebrală. Prognosticul, relativ sever, depinde de localizarea şi de întinderea teritoriului afectat", au declarat sursele medicale menţionate de Ring.

Gabriel Cotabiţă a fost transferat duminică (10 mai) la secţia de cardiologie a Spitalului Floreasca, unde se află în comă, după ce a făcut un stop cardiac. Doctorii îl vor supune unor noi teste neurologice, mai detaliate. Dezvăluirile au fost făcute de Paula Iacob, care este şi ea internată la Spitalul Floreasca.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod