Omul care a vizitat de două ori toate țările din lume: Unde i-a plăcut cel mai mult

Bizas este unul dintre puținii oameni din lume care au ajuns la cei doi poli ai Pământului


Ceea ce e și mai ciudat este că pe soția grecului o cheamă Penelope și este de loc chiar din Ithaca, asemenea lui Ulise, personajul din "Odiseea" care a rătăcit 20 de ani până s-a întors acasă. Penelopa modernă este căsătorită cu Bizas de 39 de ani și uneori îl însoțește în itinerariile sale, scrie Daily Mail.

Acum, singurul neajuns pentru Biras după ce a văzut atâtea, este că-i e foarte greu să aleagă o destinație în care să plece.

Dar încă are plecările planificate până în 2020, iar după ce vizitat Republica Capului Verde, o ia spre Maroc, apoi Insulele Bijagós din Guinea-Bissau și Mexic.

"Sunt atât de multe locuri care mi-au plăcut și nu mi-e ușor să aleg. Dacă ar fi să aleg una, aș alege Rusia - e un loc frumos, îmi plac cultura, limba, m-aș vedea ușor trăind acolo", a dezvăluit grecul. "Să pot călători atât de mult înseamnă că trebuie să fac mereu niște sacrificii, e nevoie de perseverență și dedicare.
Și mai înseamnă că nici nu-ți poți vedea des rudele și prietenii. Aș călători până în ziua în care voi muri"
, a mărturisit el.

Anul trecut, americanul Don Parrish a vizitat 325 de țări și teritorii, după ce a ajuns în 852 de locuri de pe Pământ, incluzând 193 de state afiliate la ONU. Un alt globetrotter, canadianul Mike Spencer Bown, a petrecut 23 de ani vizitând 195 de țări, fiind primul turist din lume care a ajuns în Mogadishu, când capitala Somaliei era răvășită de războiul civil, și a trecut prin orașul natal al lui Saddam Hussein în timpul invaziei americane din Irak.

Totuși, este imposibil de spus cine este oficial cel mai umblat om din lume, precizează Daily Mail.
Guinness World Records l-a desemnat pe Bizas în 2015, dar grecul a declarat că acum nu mai deține acest titlu.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod