O femeie a reușit imposibilul: Ea s-a întâlnit cu tribul primitiv care ucide orice intrus

Sentinelezii sunt foarte agresivi și nu lasă pe nimeni în viață. Dar o femeie a reușit să le câștige încrederea


Madhumala Chattopadhyay se numără printre foarte puținii oameni care au luat contact cu sentinelezii și au plecat în viață de pe insula izolată. Încă de la 12 ani, Madhumala era decisă să-i cunoască pe băștinași. După ce a terminat școala cu cea mai mare medie, ea a început să studieze antropologia la Universitatea din Calcutta. Mai târziu, le-a spus părinților că studiile ei sunt "pașaportul" către tribul Onge.

Cum a reușit Madhumala să se apropie de sentinelezi și să plece în viață? Cu ajutorul nucilor de cocos.

Când barca ei a ajuns aproape de insulă, toți membrii echipei au început să arunce nuci de cocos în apă, în semn de pace. N-a durat mult până când membrii tribului au început să se apropie, apoi să culeagă nucile din apă. Madhumala a aruncat alte nuci în apă, apoi a coborât din barcă, apropiindu-se de băștinași, iar momentul a fost surprins în mai multe fotografii.

Până astăzi, expediția este considerată unul dintre cele mai reușite contacte cu tribul sentinelezilor. O altă explicație a acestei reușite ar putea fi prezența unei femei, pe care tribul nu o percepe ca pe o amenințare.

Madhumala a repetat vizita, iar a doua oară sentinelezii au fost mai entuziasmați, ba chiar s-au strecurat în barcă pentru a lua mai multe nuci de cocos, relatează site-ul citat de Bored Panda.


Cercetătoarea din India a vizitat și alte triburi din arhipelagul Adamanese, cel mai strâns contact avându-l cu Jarawa. În 1991, ea a devenit singura femeie din lume care a intrat în legătură cu acest trib. Pentru a nu-i irita pe băștinași, Madhumala a stat mai întâi în barcă, dar când femeile din trib au văzut-o, au început să strige "Milale chera!", care înseamnă "vino aici, prietenă!" și să danseze pentru a-și arăta bucuria că le vizita o femeie. Când s-au apropiat de Madhumala, au început să-i studieze pielea și părul.


Femeile au lăsat-o pe Madhumala să le țină copiii în brațe și să intre în adăposturile lor, împărțind hrana cu ea. Cercetătoarea a devenit medicul lor, îngrijind rănile băștinașilor.

Deși a făcut progrese uimitoare în contactarea celor mai izolate triburi din lume, munca ei nu a fost prețuită de mulți oameni. În prezent, Madhumala Chattopadhyay lucrează în Delhi, în cadrul guvernului indian, și puțini îi cunosc contribuția importantă în domeniul antropologiei.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod