Moştenirea lui Hawking: Cum putem detecta alte universuri şi viziunea sa despre sfârşitul lumii

Hawking credea în teoria universurilor multiple şi a explicat în ultimele sale notiţe cum o putem testa


Hertog susţine că împreună cu Hawking a dorit să analizeze ideea multiversului şi să o transforme într-o lucrare ştiinţifică testabilă. Cercetarea lor face referire şi la modul în care lumea se va sfârşi: se va întâmpla când stelele îşi vor consuma energia, iar Terra se va scufunda în întuneric.

Teoria multiversului rămâne controversată în mediile cosmologice, notează Unilad.

Profesorul Neil Turok, director al institutului canadian Perimeter, încă este surprins cum de a găsit Hawking interesantă această idee.

În ciuda controversei, unii cercetători cred că ideile lui Hawking pot reprezenta pârghia de care cosmologia are nevoie pentru noi descoperiri şi asta pentru că ar fi prima teorie care poate fi testată. Carlos Frenk, profesor de cosmologie, explică de ce crede în teoria lui Hawking: "Ceea ce e interesant în notiţele pe care Hawking le-a lăsat este că alte universuri lasă urme imprimate în radiaţiile care pătrund în universul nostru, iar noi le putem măsura cu un detector amplasat pe o navă spaţială."

Frenk a mai spus că descoperirea unor dovezi ale existenţei altor universuri ar schimba complet percepţia despre locul nostru în Cosmos.


Foto: Hepta

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
19 Martie 2018
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod