Florin Busuioc

Ministrul Sănătăţii: Florin Busuioc a suferit un infarct masiv

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că actorul Florin Busuioc a suferit un infarct masiv şi că acesta are parte de "cele mai bune îngrijiri la Spitalul din Craiova", negând informaţiile potrivit cărora operaţia de montare a unui stent ar fi fost efectuată de un medic rezident.
Ministrul a negat, totodată, că medicii nu puteau intra în sala de operaţie fără acordul şefului Secţiei de Cardiologie.

Într-o intervenţie telefonică la Antena 3, ministrul Sănătăţii a spus că trei medici, între care un rezident, s-au aflat în sala de operaţie atunci când actorul Florin Busuioc a fost supus unei intervenii chirurgicale de montare a unui stent.

"Pacientul a beneficiat de intervenţia medicilor în momentul în care a fost nevoie, la timp, practic el a fost resuscitat de echipele SMURD, transportat la unitatea de primiri urgenţe, acolo i s-a făcut o procedură iniţială tromboliză, iar apoi a fost stentat în trei ore de la producerea infarctului.
A fost un infarct masiv. Medicul care a stentat este un medic primar, medicul rezident despre care se vorbeşte că ar fi făcut intervenţia a asistat la această procedură. De asemenea, în sală s-a mai aflat un medic electro-fziolog cu competenţe europene"
, a declarat Sorina Pintea.

"Florin Busuioc a avut parte de cele mai bune îngrijiri şi are în continuare parte de cele mai bune îngrijiri la Spitalul din Craiova. E adevărat că şeful de Secţie Cardiologie nu a răspuns iniţial la telefon, era oricum destul de târziu, dar asta nu înseamnă că cineva nu şi-a făcut treaba"
, a adăugat Pintea.

Ministrul Sănătății a explicat că nu s-a pus problema ca medicii să nu poată intra în sala de operaţie cu pacientul, ci că şeful Secţiei de Cardiologie din spital, medic intervenţionist, nu a răspuns la telefon şi a fost chemat alt medic intervenţioist de acasă.
"Există cardiologi intervenţionişti în multe spitale din ţară, dar nu suficienţi cât să acopere o gardă. Cinci, de exemplu, ar trebui să acopere o gardă. Aşa că se procedează la chemări de la domiciliu sau garda la domiciliu. Este o practică uzuală, inclusiv în străinătate. Prin urmare, a fost contactat şeful de secţie, nu a răspuns la telefon şi atunci managerul l-a sunat pe următorul medic primar care a venit la spital şi a făcut intervenţia", a precizat Pintea.

Ministrul Sănătăţii a adăugat că se bucură pentru faptul că în sala de operaţie s-a aflat şi un medic rezident pentru că faptul că a asistat la intevenţie îl va ajuta în carieră.

Sorina Pintea a precizat că Florin Busuioc va rămâne în continuare în spitalul din Craiova.


Actorul în vârstă de 56 de ani a suferit marți seară un infarct în timpul unui spectacol, la Craiova. Potrivit ziarului Libertatea, după primul stop cardiac, în urma căruia a fost resuscitat, el a mai suferit două atacuri. Florin Busioc a fost dus la spital, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale, pentru montarea unui stent.
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod