Ministrul Sănătăţii: Cotabiţă este îngrijit de cei mai buni medici şi cele mai bune asistente

Ministrul Sănătăţii consideră că ar trebui să fie asigurată asistenţa medicală în sălile de sport


Problema lipsei asistenţei medicale la sălile de sport a fost adusă în atenţia publică după ce Gabriel Cotabiţă a făcut stop cardio-respirator în timp ce se afla într-o sală unde făcea exerciţii fizice, relatează Mediafax.

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, spunea, în urmă cu o săptămână, că ar trebui să existe posibilitatea unei intervenţii medicale în sălile de sport şi vor fi gândite variante care să rezolve problema de intervenţie.

Bănicioiu preciza că sfătuieşte pe toată lumea să consulte un medic nutriţionist când vrea să urmeze un regim alimentar şi să meargă la medicul de familie înainte de un efort fizic susţinut.

Cântăreţul Gabriel Cotabiţă a fost găsit, în 8 mai, în stop cardio-respirator, în stare de inconştienţă, într-o sală de fitness de la un hotel din Capitală. Cotabiţă era singur în sală când i s-a făcut rău, el fiind găsit ulterior de un angajat al hotelului, care a sunat la numărul de urgenţă 112.
Cotabiţă a fost resuscitat de un echipaj SMURD şi a răspuns rapid manevrelor, fiind stabilizat şi dus atunci la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală.

Investigaţiile complexe indicau, în 11 mai, drept cea mai probabilă cauză a stopului cardio-respirator suferit de Cotabiţă o tulburare severă de ritm cardiac, produsă în contextul unor afecţiuni cardio-vasculare preexistente.

Un examen RMN efectual în 12 mai a pus în evidenţă prezenţa unor zone de leziuni cerebrale grave.
Tulburarea severă de ritm cardiac care a provocat stopul cardio-respirator a scăzut debitul sanguin cerebral şi implicit oxigenarea creierului a fost precară. De aceea se vorbeşte despre "leziuni cerebrale greu cuantificabile, în acest moment", spuneau surse medicale citate de Mediafax.


Foto: Mediafax

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod