Mihaela Rădulescu, în scaunul cu rotile

Vedeta a petrecut o zi în scaun cu rotile, pentru a înţelege mai bine problemele cu care se confruntă o persoană cu dizabilități fizice.

Pe 4 mai 2014, ambasadorii locali Wings for Life World Run - Mihaela Rădulescu, Dani Oţil, Toma Coconea şi Andrei Roşu - vor lua startul celui mai mare eveniment de alergare din lume. Ei vor alerga pentru cei care nu pot şi astfel vor contribui la îndeplinirea obiectivului Wings for Life, descoperirea unui remediu pentru traumatismele măduvei spinării.

Până atunci, Mihaela Rădulescu a avut ocazia să experimenteze modul în care trăiesc persoanele imbolizate într-un scaun cu rotile.

Ea a fost îndrumată de fostul rugbist George Baltă. În 2006, acesta a suferit, într-un meci, un accident care i-a afectat coloana şi de atunci își duce zilele într-un scaun cu rotile. El a fost cel care i-a ridicat la fileu Mihaelei mai multe provocări pe parcursul unei zile, relatează Click!.

"A fost foarte greu. Mai greu decât m-aş fi aşteptat. Şi te gândeşti că se poate întâmpla oricui, oricând. Ar trebui să ne gândim mai bine că fiecare dintre noi poate ajunge într-un scaun cu roţile.
O clipă de neatenţie, un accident banal, te poate duce aici cât ai clipi. Dintr-un scaun cu roţile ţi se schimbă total percepţia, dimensiunea, trăirile, totul trebuie redimensionat"
, a spus Mihaela, la finalul zilei.



"Cea mai mare provocare a fost în bucătărie. Am încercat să prepar o banală omletă pe care o fac în fiecare dimineaţă, însă de această dată a fost cel mai dificil. Tigaia, care era într-un dulap suspendat la care am ajuns cu greu, uleiul încins care era la nivelul fetei, legumele pe care a trebuit să le tai pe un tocător aflat pe picioarele mele, condimentele la care am ajuns folosind o spatulă...

A fost foarte greu, credeţi-mă. Iar dacă nu mă credeţi, încercaţi şi voi", a mai spus ea.



Pe 4 Mai 2014, ora 13:00 (ora României), mii de alergători din peste 35 de locuri de pe 5 continente vor lua startul în evenimentul care schimbă regulile unui maraton obişnuit: cursa nu are o distanţă fixă şi toţi alergătorii din întreaga lume vor lua startul în acelaşi timp. Un astfel de eveniment nu a mai avut loc în istoria sportului, relatează ziarul citat.

La Bucureşti startul se va da în zona Pantelimon, iar traseul va continua pe DN3 - DN3A, pe ruta Bucureşti - Feteşti.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • kiki pe 8 Apr 2014, 16:28
    ne da sfaturi,sau ce,in afara de publicitate ?!

    Nu cred ca trebuia sa faca asta...,si sa ne indemne si pe noi ?! cui foloseste ? Pai s-o compatimim ca a tocat pe genunchi,etc.. Putea sa-si vada de alergare,SI sa ne indemne si pe noi sa alergam,pt cauze umanitare.Asta era ceva....

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod