Mărioara Zăvoranu a murit

Mama Oanei Zăvoranu s-a stins din viaţă vineri dimineaţă, la 66 de ani, anunţă ziarele Click! şi Libertatea. După trei luni de spitalizare, femeia a intrat în comă joi seară, iar medicii nu au reuşit să o salveze.

În vârstă de 66 de ani, mama Oanei Zăvoranu fusese internată la secţia Terapie Intensivă a Institutului Fundeni. Ea avea o suferinţă renală mai veche, pentru care făcea periodic dializă.

În perioada spitalizării, Mărioara a slăbit 50 de kilograme, însă medicii au sperat că starea ei se va stabiliza, astfel încât să-i poată face un transplant de rinichi. Organismul ei firav a cedat însă vineri dimineaţă.

Bolnavă de diabet, femeia a făcut o complicaţie renală şi a ajuns pe patul de spital, unde s-a stins din viaţă, relatează publicaţiile citate.

Internată de trei luni în spital, Mărioara Zăvoranu părea că se simte mai bine săptămâna aceasta.

Deşi era vizibil slăbită, ea a acordat un interviu pentru Kanal D şi a discutat şi cu fiica ei, care a venit la spital pentru a-i cere să-i cedeze averea.

Starea acesteia s-a agravat încă de miercuri din cauza unei infecţii, iar joi, 16 aprilie, a intrat în comă. Vestea a fost dată de Mădălin Ionescu, prezentatorul emisiunii Wowbiz. "Mărioara Zăvoranu a intrat în comă, este ţinută în viaţă doar de aparate", a spus acesta la Kanal D.

Potrivit unei surse de la Secţia Terapie Intensivă a Spitalului Fundeni, citată de wowbiz.ro, medicii au decis să o introducă în comă indusă, pentru a-i reechilibra funcţiile organismului.

"În jurul orei 18.00, miercuri, a intrat intr-o stare de fibrilaţie.
La ora 21.00 a fost intubată şi de atunci este menţinută în viaţă cu ajutorul aparatelor. Starea pacientei este extrem de gravă, medicii fiind extrem de rezervaţi în privinţa însănătoşirii doamnei Zavoranu"
, a adăugat sursa citată.

Mărioara Zăvoranu a fost internată de urgenţă la Spitalul Fundeni, la sfârşitul lunii ianuarie. Bolnavă şi de diabet, femeia a făcut atunci o infecţie renală şi a scăpat cu viaţă doar printr-o minune. Ea mai avea un singur rinichi, care, după eliminarea infecţiei, a rămas funcţional doar în proporţie de 10%.
Femeia avea nevoie urgentă de un transplant, dar starea de sănătate precară nu-i permitea să treacă printr-o asemenea intervenţie şi, în plus, nu exista încă un donator compatibil.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod