Marioara Murărescu a murit

Realizatoarea de emisiuni folclorice s-a stins din viaţă la vârsta de 66 de ani, după o lungă suferinţă.

Marioara Murărescu era bolnavă de cancer. Realizatoarea emisiunii "Tezaur folcloric" a murit joi noaptea, anunță ziarul Libertatea.

Internată de peste şase luni, ea s-a luptat cu boala, dar şi cu depresia într-o rezervă de la Spitalul Militar "Dr. Agrippa Ionescu", din Baloteşti - Ilfov, scrie ziarul citat.

În ultimii ani, Marioara Murărescu a fost internată în iunie la Secţia de Neurochirurgie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca, unde a fost supusă unei intervenţii de îndepărtare a unei tumori la coloana vertebrală.

Născută la  1 octombrie 1947, la Câmpulung Muscel, Marioara Murărescu a fost realizatoare şi prezentatoare a emisiunii de televiziune "Tezaur folcloric", difuzată pe TVR. În 1971 şi-a început cariera la Radioul public, iar în 1977 s-a angajat la TVR ca realizator de emisiuni folclorice. Prima încercare de realizare a celebrei emisiuni "Tezaur Folcloric" a avut loc în 1978, dar abia în 1982 a primit un spaţiu fix în grila de programe a televiziunii.

De-a lungul carierei sale a organizat numeroase festivaluri de folclor, concerte de colinde, emisiuni duplex cu Televiziunea Moldova la Bucureşti şi Chişinău.

De asemenea, a realizat primul disc de aur "Tezaur folcloric" (1992), prima casetă video "Tezaur folcloric" (2000), lucrarea "Cu ochii lumii" (cuprinzând diverse opinii despre emisiunea "Tezaur folcloric").

Trupul neînsufleţit va fi depus vineri, 31 ianuarie 2014, la sediul TVR.


Foto: Mediafax

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Onica Adriana pe 31 Ian 2014, 13:18
    Dumnezeu sa o ierte!

    Dumnezeu sa o odihneasca!

    3
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod