Manifestul pe care Andrei Gheorghe îl lasă în urmă: „Vă blestem, conducători ai României“

de Daniel Dumitrescu, 20 Martie 2018

Andrei Gheorghe s-a stins din viaţă luni seară, la vârsta de 56 de ani. În urma lui rămân ideile şi modul direct de a le exprima, de la care nu a abdicat niciodată.

Vestea morţii lui Andrei Gheorghe e un şoc pentru toţi cei care l-au cunoscut, pentru cei care l-au apreciat sau l-au urât. Personaj redutabil şi neînclinat în opinii şi în dezbatere, imposibil, fermecător, insuportabil, copleşitor de inteligent, sincer şi provocator, Andrei Gheorghe şi-a câştigat respectul şi oprobiul, deopotrivă, prin modul frust în care îşi exprima punctul de vedere, fără menajamente, şi şi-a asumat până în ultima zi consecinţele felului său de a fi, fără să se victimizeze. De altfel, în ultima sa postare pe Facebook, realizatorul de radio şi televiziune anunţa că a revenit pe reţeaua de socializare după ce contul i-a fost suspendat timp de 30 de zile pentru opiniile exprimate tranşant.În septembrie anul trecut, o postare emoţionantă a realizatorului de radio a devenit virală pe Facebook.

Era strigătul de disperare al unui om care mărturisea că a obosit să facă parte din generaţia de sacrificiu, dar şi ultima sfidare pe care el le-o arunca în faţă politicienilor. "Sînt obosit și drumul nu se mai zărește", scria el trist.Cuvintele sale cutremurătoare care oglindeau momentul dificil în care a ajuns generaţia tinerilor de la Revoluţie reprezintă un manifest tăios la adresa clasei politice, iar mesajul lui a devenit imediat foarte popular. Aproape toţi cei care l-au citit atunci au scris că au aceeaşi percepţie şi şi-au mărturisit dezamăgirea în privinţa situaţiei politice şi sociale din România.

Şi poate că cea mai bună exprimare fără cuvinte a modului în care Andrei Gheorghe îi privea pe cei care au adus România aici este asta:

 

Foto: Hepta

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • CORNEL pe 20 Mar 2018, 13:26
    Timp

    A murit la timp! In curind functiile se vor mosteni, iar privilegiiile se vor inmulti ! Mai bine le ura conducatorilor nostrii kleptomani viata lunga, in speranta ca se vor lepada de pacatul furatului, ei , copiii, sotiile, nepotii, stranepotii, bastarzii, concubinele, cainii si pisicile lor! Si popii care i-or ingropa!

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod