Mamă surogat pentru fiica sa: la 51 de ani a dat naştere propriilor nepoate!

O femeie de 51 de ani din Brazilia, mamă a trei copii, a născut gemene după ce a dus la capăt o sarcină surogat pentru propria fată, care nu poate avea copii, având uterul scos din timpul adolescenţei.
Luni, Maria a suferit o operaţie de cezariană cu patru săptămâni înainte de termen, dând naştere unor fetiţe gemene sănătoase, Emmanuel şi Julia, scrie cotidianul britanic Daily Mail, citat de agenția Mediafax. Maria, deja mamă a trei copii, a trebuit să ia hormoni pentru redeclanşarea ciclului menstrual şi a slăbit 9,5 kilograme.

"N-aş putea fi mai fericită", a declarat fiica ei, Fernanda Medeiros, de 34 de ani, pentru un site de ştiri portughez. Momentan, aceasta este supusă unui tratament care ar trebui să-i stimuleze lactaţia pentru a-şi putea hrăni fetiţele.

Maria da Gloria, o casnică în vârstă de 51 de ani din Goiânia, Brazilia, a acceptat să fie mamă surogat pentru fata ei Fernanda în semn de cadou, pentru că cea din urmă nu poate avea copii.

Fernanda, care a spus că dintotdeauna şi-a dorit să fie mamă, a aflat, la 13 ani, că nu poate avea copii, după ce uterul i-a fost scos din motive de sănătate.

După ce s-a căsătorit, la 20 de ani, femeia a încercat să adopte un copil, dar nu a reuşit.
În 2005 a aflat de la televizor de o femeie care născuse propriul nepot. Când a mers la doctor cu mama ei, li s-a spus că o asemenea procedură ar fi prea riscantă la vârsta Mariei.

Totuşi, femeile au revenit şase ani mai târziu, când testele au arătat că mama Fernandei era destul de sănătoasă pentru a purta un copil. Prima procedură de fertilizare in vitro a eşuat, dar, în urma celei de-a doua, a primit cu succes doi embrioni.


Foto: AFP/Mediafax
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod