Legătura copilotului Germanwings cu România: Bunicul lui Andreas Lubitz a emigrat în anii '70 în Germania

Bunicul copilotului suspectat că a prăbuşit avionul Germanwings în Alpii francezi ar fi emigrat din România în Germania, în anii '70, susţine publicaţia locală Donau Kurier, într-un reportaj realizat în oraşul în care au locuit până de curând bunicii tânărului.
Bunicul lui Andreas Lubitz, un medic pediatru în vârstă de 87 de ani, şi bunica sa, 84 de ani, au locuit în orăşelul Neuburg, landul Bavaria, până în urmă cu câteva luni, când s-au mutat la fiica lor, mama copilotului, în Montabaur, landul Rheinland-Pfalz.

Potrivit publicației citate de Mediafax, bunicul lui Andreas Lubitz ar fi originar din România.
La începutul anilor '70, pe vremea când era un tânăr medic, el a venit la un congres şi nu s-a mai întors în ţară.

Bărbatul şi-a găsit un loc de muncă la clinica de pediatrie din Neuburg, în timp ce soţia sa a fost profesoară la şcoala primară din oraş.
Publicaţia nu precizează dacă şi femeia este originară din România.

Unchiul lui Andreas Lubitz a avut un magazin de articole sportive în oraş, unde, în prezent, mai trăieşte o mătuşă a tânărului.

Andreas Lubitz, copilotul avionului Airbus A320 prăbuşit marţi în Alpii francezi, este suspectat că a provocat intenţionat această tragedie.
Potrivit presei germane, tânărul s-a confruntat cu un episod depresiv major în 2009 şi se afla sub observaţia unor medici neurologi şi psihiatri. Anchetatorii care au efectuat percheziţii la domiciile acestuia au descoperit că Lubitz avea concediu medical inclusiv pentru ziua în care a avut loc tragedia, relatează Mediafax.

Catastrofa a provocat moartea a 75 de germani, dintre care patru aveau dublă naţionalitate, şi 52 de spanioli, dintre care patru cu dublă naţionalitate, potrivit unui bilanţ al Ministerului german de Externe.


Foto: Hepta
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod