Lecții despre productivitate de la Zuckerberg, Gates și Nadella

Productivitatea înseamnă mai mult decât să stai la un birou și să lucrezi. Există o diferență între eficiență, eficacitate și productivitate. Iar unii dintre cei mai influenți oameni au ajuns să aibă succesul pe care îl au prin dezvoltarea, menținerea și îmbunătățirea productivității. Persoane precum Zuckerberg, Gates și Nadella pot da lecții despre productivitate. Iată care sunt acestea!
Ce lecții despre productivitate poți învăța de la Zuckerberg, Gates și Nadella?

1. Fă orice discuție să conteze


COmunicarea poate bloca productivitatea. Devotarea energiei în locul greșit poate duce la pierderea timpului. Co-fondatorul Microsoft, Bill Gates, este un fan al discuțiilor pe e-mail. De asemenea, și Elon Musk este pro e-mailuri. Minimizarea comunicării prin telefon sau prin întâlniri îți lasă timp pentru a te concentra pe probleme mai importante.

2. Optimizează de fiecare dată când ai ocazia


Musk este de părere că ar trebui să îți chestionezi constant productivitatea. Întreabă-te cum poți face ceva mai eficient sau cum îți poți utiliza mai bine timpul pentru cât mai multe evenimente, întâlniri și proiecte programate.
Această idee de optimizare a timpului și a muncii este ceva ce aplică și Mark Zuckerberg, CEO al companiei Facebook. Acesta elimină deciziile prostești sau frivole din viață, ceea ce îi permite să se concentreze asupra muncii sale și să fie cât mai productiv posibil. Un exemplu aparent al acestei simplități îl reprezintă tricoul său gri și perechea de blugi pe care le poartă în fiecare zi. Simplitatea lucrurilor este corelată cu decizii mai bune. Și nu este singurul - Steve Jobs purta aproape doar bluze negre pe gât, iar Albert Einstein era cunoscut pentru faptul că purta același costum gri și avea părul neîngrijit.

3. Elimină multi-taskingul


Studiile ne-au demonstrat că creierul nu poate face mai multe lucruri simultan, ci mai degrabă trece de la o acțiune la alta. Iar implicațiile pentru productivitate se traduc prin faptul că decât să ne concentrăm pe multe lucruri la un moment dat, cheltuim energia și puterea creierului pe acțiunea de a trece de la o sarcină la alta.
Prin urmare, eliminarea multi-taskingului poate crește nivelul de productivitate.

4. Concentrează-te pe un singur lucru și stăpânește-l


Distragerile minimizează impactul muncii noastre, precum și potențialul total. Însă putem minimiza impactul factorilor din exterior, chiar o oră sau două, pentru a ne dedica atenția pe o sarcină la un moment dat. Această perspectivă i-a permis lui Bill Gates să facă o afacere de miliarde de dolari în doar câteva luni.
iulia-mirica
26 August 2017
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod