Laura Stoica ar fi împlinit astăzi 50 de ani

Laura Stoica, una dintre cele mai iubite cântărețe rock din România, ar fi împlinit astăzi 50 de ani.
Moartea Laurei a fost un șoc imens pentru întreaga țară. În seara 9 martie 2006, în timp ce se întorcea de la un concert susținut la Urziceni, Laura Stoica și iubitul său, bateristul Cristian Mărgescu, au fost implicați într-un grav accident rutier, în care și-au pierdut pe loc viața.

Cu puțin timp înaintea tragediei, artista anunța că este însărcinată și că și-a găsit fericirea alături de Cristi, colegul său de breaslă, fost baterist al trupei Metrock. După câțiva ani în care a fost singură și a declarat că nu mai spera să-și găsească marea iubire, viața Laurei Stoica s-a încheiat atât de trist, în cea mai frumoasă perioadă a vieții sale, încât a îndurerat o țară întreagă.

Adriana-Laurenţia Stoica este considerată cea mai bună voce rock feminină pe care a avut-o muzica românească.
Nimeni n-a contestat acest titlu, iar melodii precum „Un actor grăbit”, „Focul”, „Doar tu”, „Cartierul cântă rock”, „Nici o stea”, „Mereu mă ridic”, „Mai frumoasă” stau mărturie. S-a lansat în anul 1990 la Festivalul de la Mamaia, unde a câştigat premiul I la secţiunea de interpretare cu melodia „Dă, Doamne, cântec” şi totodată trofeul acelei prime ediţii de după Revoluţie. Un an mai târziu a fost declarată cea mai bună solistă pop-rock, iar melodia „Un actor grăbit”, compusă de Bogdan Cristinoiu, pe versurile Andreei Andrei, a fost aleasă piesa anului, potrivit click.ro.

Laura Stoica s-a născut la Alba Iulia, dar la vârsta de şase ani se mută împreună cu părinţii şi fraţii (Alex şi Sebastian) la Târgovişte.
Copilăria îi este marcată de divorţul părinţilor. Este decisă să devină artistă. Urmează Şcoala Populară de Artă din Târgovişte, ale cărei cursuri le-a absolvit în 1986, secţia canto clasic, profesor Emil Niculescu (1984-1986), apoi se îndreaptă spre actorie, înscriindu-se la departamentul de specialitate al Universităţii Ecologice din Bucureşti. Numărul turneelor efectuate sare de 1.000, atât în ţară cât şi în străinătate. 

În memoria sa a debutat pe 6 octombrie Festivalul - Concurs Naţional „Laura Stoica”, ediţia I, care se va desfășura în fiecare an la Târgoviște. 

10 Octombrie 2017
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod