Irinel Columbeanu, descoperit: Fostul soț al Monicăi Gabor a fost colaborator al Securităţii

Omul de afaceri Irinel Columbeanu a fost colaborator al Securităţii, a decis definitiv, miercuri, instanţa supremă, care a admis recursul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) faţă de hotărârea Curţii de Apel Bucureşti din septembrie 2013.

"Admite recursul declarat de CNSAS, modifică sentinţa atacată în sensul că admite actiunea reclamantului CNSAS, constată calitatea de colaborator al securităţii în privinţa pârâtului Columbeanu Adrian Irinel. Definitivă", se aratră în decizia instanţei supreme, citată de Mediafax.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, în 9 septembrie, că Irinel Columbeanu nu a fost colaborator al Securităţii şi a respins ca neîntemeiată acţiunea Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS).

În motivarea deciziei de atunci, Curtea de Apel Bucureşti a arătat că notele informative predate de el "nu denunţă activităţile şi atitudinile potrivnice regimului totalitar comunist cu consecinţa îngrădirii drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului".

CNSAS a cerut, în 26 aprilie, Curţii de Apel Bucureşti să constate calitatea de colaborator al fostei Securităţi a lui Irinel Columbeanu.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod