Irina Schrotter: "Nu am nicio calitate în dosarul de evaziune"

Creatoarea de modă a declarat joi, după ce a fost audiată la DIICOT, că nu are nicio calitate în dosarul de evaziune, în care este vorba de o sesizare "îndreptată 75 la sută împotriva unui om de afaceri din Iaşi", în cazul ei fiind semnalată de către reclamantă o singură faptă.

Irina Schrotter a fost audiată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organziată şi Terorism (DIICOT) în dosarul în care sunt vizaţi oameni de afaceri din Iaşi, pentru fapte de evaziune fiscală.

Aceasta a declarat că a dat declaraţii în faţa anchetatorilor în cazul sesizării unei reclamante, care vineri urmează să vină la DIICOT.

"Reclamanta este Delia Dumitrescu, soţia jurnalistului Cătălin Dumitrescu, de la Bună Ziua Iaşi şi de la o redacţie din Capitală", a precizat Irina Schrotter.

În ce priveşte faptele invocate de reclamantă în dosar, Irina Schrotter a spus că 75 la sută dintre acestea vizează un om de afaceri din Iaşi.

"În privinţa mea, nu există decât o singură faptă semnalată, care nu este adevărată.

Se referă la faptul că una dintre companiile mele ar fi făcut o investiţie la Vetrişoaia, din fonduri europene, ceea ce nu este adevărat, pentru că în cazul proiectului de la Vetrişoaia sunt investiţii din fonduri proprii. Noi nu am accesat niciodată fonduri europene", a spus Irina Schrotter.

Creatoarea de modă a mai arătat că prin furnizarea de către televiziuni a informaţiei că ea şi soţul său au comis fapte prin care au fraudat fonduri europene, companiile sale au suferit prejudicii de imagine şi materiale, astfel că se va îndrepta cu acţiuni împotriva instituţiilor de presă.

 

Foto: Mediafax

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod