Povestea unui bărbat trans: Sasha Ichim, despre cum e să fii bărbat trans în România

 
”Așa am reușit și am expus și în Londra, la Tate Modern, complet neinvitat.”
 
S-a întâmplat de Transgender Day of Remembrance, anul trecut, și m-am dus acolo de dimineață înarmat cu un ghiozdan plin cu peste 300 de fluturi origami colorați și-am construit un mural. Mi-au controlat și ghiozdanul la intrare, dar erau 2D și n-aveau cum să se prindă. La genul ăsta de intervenție artistică îi spune "artă de gherilă" -  adică dacă regulile nu te lasă să-ți spui povestea, atunci singura opțiune rămâne să le adaptezi și faci gherilă.
 
Eu le-am adaptat atât de bine, încât până și pe șeful de la Security l-am convins că treaba mea acolo în ziua aia era să fac muralul ăla. Când m-a întrebat ce fac acolo i-am zis că încerc sa exprim frumusețea diversității, dar și fragilitatea vieții într-o singură poveste, că vreau ca imaginea să arate ca un drum de speranță și că o să mă întind cu muralul pe tot peretele. Apoi l-am întrebat dacă i se pare frumos și i-am mulțumit că mă lasă să-mi termin lucrarea în liniște.
N-a știut ce să-mi răspundă săracul om, așa că a zis și el "Good, good", mi-a urat o zi bună și a plecat. 
 
 

Acum sunt în Scoția, la țară - la câmp, la o fermă de căpșuni și zmeură și verdețuri. Peste drum, dacă merg 5 minute și trec un gard, stau și mă uit la Marea Nordului așezat turcește pe iarbă. Am ajuns aici după ce le-am scris că aș vrea să mă fac țăran, iar ei m-au sunat să mă întrebe dacă nu vreau să mă fac mai degrabă handy man și să am grijă de tabăra de caravane în care locuiesc cei veniți să muncească sezonier, că mai au nevoie de un om să facă treaba asta. Așa că, iată-mă in Scoția, unde mi-a dat Dumnezeu un job pe măsura talentelor, pasiunilor și skillurilor mele.

La țară m-am retras ca să scriu cărți, să stau mai puțin pe Internet, poate chiar să mai fac și niște artă. 
 

”Nu sunt total rupt de viața cetății românești.”

 
Am aflat și eu zilele trecute că acasă s-a scos din dulapul manipulator conservator creștinopat un Bau-Bau vechi - cel cu identitatea de gen - și chestia asta cu "ideologia de gen", care în niciun caz nu e inventată de activiștii trans. Dar mă așteptam, sincer zic.
Am spus-o chiar și după ce a trecut referendumul urii că eu n-am motive să mă bucur prea mult, că n-am câștigat de fapt nimic, pentru că știu că urmează să pună tunurile pe mine și pe comunitatea mea.
 
Am văzut cum fac asta prin alte părți ale lumii, iar scena politică de la noi îmi sugera că ajunge, cât de curând, și pe meleagurile noaste diversiunea asta cu discuția despre identitatea de gen, dar în special identitatea de gen transgender. Clar le place tare mult când ne certăm. 
 
Eu cred că așa ne țin dezbinați. Mai întâi, creează niște pericole inexistente din viețile unor oameni simpli ca mine și ca ceilalți din comunitatea trans sau LGB, și-apoi îi întărâtă pe restul împotriva noastră. Și cât noi, plebea, ne scandalizăm că sexul nu înseamnă doar organe genitale, ci e ceva complex, și că mai există și identitatea de gen care nu e doar una, ci sunt o grămadă, ei pot sa ne dezinfecteze liniștiți cu Hexi Pharma, să ne îndoape cu GMO-uri, să ne taie pădurile și s-o țină din foamete în foamete și din războaie în războaie. 
 

Ce vrei să le transmiți părinților care au copii trans? 


Acum, ce mi-aș dori ar fi să văd o coaliție puternică a părinților care au decis că ei o să-și iubească copiii în toată splendoarea diversității lor, indiferent de gura și normele învechite ale lumii, că o să-i apere neîncetat și neobosit în fața tuturor celor ce numai de grija copiilor noștri nu le arde.
 
 
 
Și mi-ar plăcea să-i văd de o mie de ori mai vocali și mai activi decât toate grupurile astea unde s-au strâns toți părinții hateri și răi, ca să-i învețe și pe ăștia din urmă că dacă îți crești și îți educi copilul să urască și să discrediteze, să umilească și să batjocorească alt copil, atunci ești un părinte tare prost. Și rău.
Cine crede că alți oameni n-ar trebui să existe doar pentru că sunt diferiți de norma socială - dar fără să facă vreun rău nimanui -  atunci ăla nu e un om bun. Asta este părerea mea. 
 

Dar copiilor și tinerilor care se confruntă cu o situație ca a ta? Lor ce ai vrea să le spui? 


La copii, adolescenți, tineri și elevi le zic că ce se întâmplă acum cu amendamentul ăsta la lege e o petardă cu fum și că educația oricum se face de mult pe Youtube, pe Wikipedia și pe vastul Internet, deci să căutați mereu să vă îmbogățiți bagajul de informații că asta e cea mai de preț avere. De fapt mint, asta e a doua cea mai de preț, prima e să ajungi să fii un om excepțional de mișto, care știe ce e aia ”caring and sharing”, și care preferă sa facă bine în loc să facă rău. 
 
Și să știți că oamenii ăia au propus și au votat cenzurarea științei, fapt care e profund neconstituțional și un atac direct la dreptul la educație. Și e nevoie de o mișcare de protest tânără! Eu nu cred că ești prea mic să-ți ceri drepturile și să-ți aperi libertățile!


De Eva
eva
23 Iunie 2020
 

Comentarii (11)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Mimi pe 15 Sep 2021, 10:25
    De gustibus

    Ceea ce ai reușit cu siguranță a fost să te transformi dintr-o fată frumoasă într-un “bărbat” urât. Felicitări!

    0
    0

  • Un prieten... pe 30 Iun 2020, 19:52
    Lgbtq..+

    Plang...... dar nu de fericire ca “ti-ai gasit genul” ci de cat de mult s-a lasat omenirea “dusa de nas” de diavol. Atat de mult incat sa se creada ca Dumnezeu ar fi putut sa greseasca atunci cand a decis ce o sa fiti si cum o sa aratati . Plang cand vad cum va incurajati voi “cei loviti de soarta “, “neprivilegiati”,”neantelesi”....si cum credeti ca lumea ar putea “supravietuii” , doar cu cei ca voi. Da..... as accepta “genul “ vostru daca mi-ati dovedii ca puteti procreea. Ca puteti sa “Cresteti si sa umpleti pamantul”. Nu spun ca este usor, nu spun ca nu este real ceea ce se intampla..,, dar stau si ma intreb!?!?!!!.....S-a gandit vreunul dintre voi sa se intoarca spre Dumnezeu si sa ceara eliberare? In toate cercetarile voastre, v-ati gandit sa cercetati si alta platforma?,.. sa vedeti cati asa zisi transgenderi, homosexuali..si tot ce cuprinde lgbtq..etc, si-au gasit “vindecarea” si s-au “pocait” de confuzia pe care au avut-o? Ati vazut cati au “revenit “ la ce erau de drept, dupa ce L-au cunoscut pe Dumnezeu? Dar nu...va este mai usor sa taiati, sa adaugati sau sa schimbati , intr-un cuvant sa “interveniti “ in creatia Lui Dumnezeu. Si mai rau.... sa activati, sa militati si sa incurajati si pe altii. De-aia avem copii confuzi, drag queens predand prin gradinite, parade de ciudati urland pe strazi . PROCREATI!... si va cred. Sunt impotriva voastra?...NU. Ma rog pentru voi! I se poate intampla oricui?...Da. Dar nu “hranii” dorinta asta.... trateaz-o! Este dovedit stiintific ca nu te nasti cu nici una din aceste “afectiuni”(lgbtq ....z). Totul este in capul vostru....Nu dati curs acestor dorinte, nu le lasati da va acapareze...... nu v-ati nascut asa! Dumnezeu NU GRESESTE!..., POCAITI-VA!

    0
    0

  • Stef pe 29 Iun 2020, 15:04
    Keep shining

    Un om frumos! Multumim pentru articol.

    0
    0

  • Sasha pe 25 Iun 2020, 16:19
    Viktoras sufletu meu

    Te pup si te imbratisez maxim, fratioru meu frumos si dulce.

    0
    0

  • Viktor Thym Matthew Fleckhamm pe 25 Iun 2020, 00:30
    Identitate de gen

    Dumnezeule mare cum îmi dau lacrimile citindu-te parcă îți și aud vocea ta superbă și simt prin toți porii vibeul acela de om frumos și cald . Îți doresc din toată inima atâta fericire cât să dea pe afară precum ne aduci tu nouă cu prezența ta în inimile noastre. Te așteptăm cu dor la revederi de toată pomina. Te pup frățior

    0
    0

  • Bogdan pe 23 Iun 2020, 22:40
    Un interviu bun

    Mi-a plăcut interviul dat de Sasha. Este bine că pot afla puncte de vedere în mod direct fără ca intermediarii să intervină cu părerile și comentariile lor. Să fii sigur că drumul pe care tu ți l-ai ales este drumul cel bun, iar orice alt drum pe care ți l-ar impune altcineva nu va fi drumul tău, deci nu va fi drumul cel bun.

    0
    0

  • O mamā pe 23 Iun 2020, 22:20
    Imi iubesc copilul oricum ar fi

    Ma bucur ca am dat peste articolul asta. Eu am trei copii. Doua fete si un baiat. De fapt o fata, un baiat si un baiat nascut fata. Primul meu copil care in curand va face 13 ani. Mi-a luat ceva timp pana sa accept ideea, sa ma obisnuiesc cu gandul ca fata mea e de fapt baiat. Am trecut prin tot felul de stari si am avut tot felul de ganduri. Da, sunt o mama open minded insa educatia traditionala isi spunea totusi cuvantul. Pana la urma mi-am impus sa imi schimb gandirea, sa accept ca nu e o tragedie, ca e copilul meu, indiferent cum ar fi, ca asta nu e un handicap, din contra, cred ca e ceva special si am observat ca persoanele cu disforie de gen in general sunt creative, super smart si diferite, inovatoare, cu o alta viziune asupra lumii si lucrurilor. In fine, ideea e ca am inteles ca trebuie sa ii fiu alaturi, avem cumva de luptat cu mentalitati invechite, priviri curioase ori dezaprobatoare, cadre didactice inguste la minte, copii rautaciosi, etc. Am decis sa imi sprijin copilul indiferent ce alegeri va face. Numai sa fie fericit, intr-o lume din ce in ce mai nefericita. Imi doresc sa se schimbe multe in Romania in privinta asta, mai ales din punct de vedere legal. Inca suntem mult in urma, raman muta cand vad intoleranta si rautatea altora. Vorba ta, ce sa ai cu un om care nu ti-a facut nimic rau? E necesara educatia in scoli, educatia aia sexuala care nu li se face acasa copiilor, dar in primul rand educatie morala, nici aia nu li se face. Se preda in schimb religia care nu face decat sa ii inraiasca si prosteasca si mai mult. Exact ce face religia de secole, ca sa indobitoceasca poporul. Am deviat de la subiect. Multumesc pentru ca existi si ca exista oameni ca tine. Asa stiu ca mai exista speranta ca ai mei copii sa traiasca intr-o lume mai buna.

    0
    0

  • Sasha pe 23 Iun 2020, 20:06
    Un raspuns ptr "Revelare"

    Uite, cred ca n-ai reusit sa ajungi la pagina asta asa ca iti las si aici opinia mea. Are un pic de legatura cu ce-ai comentat tu. "Eu cred că așa ne țin dezbinați. Mai întâi, creează niște pericole inexistente din viețile unor oameni simpli ca mine și ca ceilalți din comunitatea trans sau LGB, și-apoi îi întărâtă pe restul împotriva noastră. Și cât noi, plebea, ne scandalizăm că sexul nu înseamnă doar organe genitale, ci e ceva complex, și că mai există și identitatea de gen care nu e doar una, ci sunt o grămadă, ei pot sa ne dezinfecteze liniștiți cu Hexi Pharma, să ne îndoape cu GMO-uri, să ne taie pădurile și s-o țină din foamete în foamete și din războaie în războaie."

    0
    0

  • Teo pe 23 Iun 2020, 20:03
    Care handicap?

    Un barbat frumos, generos, neobosit, dedicat, sufletist - asa cum a comentat cineva mai sus. Vreau sa adaug ca e un om destept : inteligent + cult - iar asta niveleaza orice handicap, il reduce pana la insignifiant

    0
    0

  • Brindusa Poenaru pe 23 Iun 2020, 19:23
    Unitate in diversitate-o lege fundamentala a vietii

    Multumesc frumos pentru acest minunat interviu cu dragul meu prieten, Sasha! Am toata dragostea si stima pentru acest barbat frumos, generos, neobosit, dedicat, sufletist!

    0
    0

  • revelare pe 23 Iun 2020, 18:10
    România este obișnuită

    cu astfel de oameni, născuți cu handicap. Unelepot fi coptectate deja de medicină, altele. Nici un om, dacă are o gândire naturală, ecologică, pe pricipiul dezvoltării durabile, nu se poate obișnuii cu unii, care din moft își schimbă sexul.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod