Inimed - O abordare diferita in medicina cardiovasculara in Romania

In fiecare an, mai mult de 160.000 de oameni mor din cauza bolilor cardiovasculare – acest lucru înseamnă peste 60% din rata mortalitatii locale, adica dublu fata de Europa de Vest. Printr-un control de preventie efectuat in timp util si un diagnostic corect, o mare parte a acestor boli pot fi evitate sau tratate. În fiecare an, un număr considerabil de medici români pleaca din țară pentru a găsi condiții mai bune în străinătate. Din ce in ce mai multi pacienti pleaca din Romania pentru a cauta servicii medicale de calitate in afara tarii.
Având în vedere acest lucru, Dr. Gabriela Cozmanciuc – medic primar, chirurg cardiovascular, s-a gandit sa ofere romanilor o alta perspectiva asupra medicinii cardiovasculare și sa ofere servicii medicale la cel mai inalt nivel de expertiza si la prețuri corecte in România. Inimed 360 º este o alternativă clară la turismul medical în străinătate pentru multe boli.

Dr. Gabriela Cozmanciuc, director medical Inimed 360º, coordonează programul internațional de chirurgie cardiovasculară inca din anul 2007, iar până în 2013 a colaborarat cu diferite alte spitale din București. Din 2007 pana in 2013 Dr. Cozmanciuc a efectuat mai mult de 3000 de intervenții chirurgicale cardiovasculare în România. Cel mai eficient insa pentru pacienți este continuitatea in intreg procesul diagnostic - tratament - recuperare cu aceeași echipă medicală și aceeași abordare a acutului medical.
Astfel s-a “nascut” Clinica Inimed 360 º - Centrul de Medicina cardiovasculara.

Un diferentiator major al Clinicii Inimed 360º este parteneriatul cu spitalele de elita din Europa (Chirurgical Center Marie Lannelongue din Paris si Spitalul American din Paris). În acest fel, clinica este în măsură să ofere pacientilor din Romania soluții care nu sunt încă disponibile aici, plus o experiență internațională de peste 25 de ani a profesorilor francezi care vin lunar la Inimed 360º pentru a oferi consultatii cat si pentru a efectua operatii.

Inimed 360º are o strategie de abordare integrată a pacientului, analizeaza toate simptomele si intreg lanțul “cauza – efect” si stabileste o strategie de diagnostic si tratament completa. Pentru a putea face acest lucru, Clinica dispune de o echipa completa locală si internațională de medici pentru toate specialitățile implicate in intreg procesul preventie/diagnostic – tratament /operatie – recuperare.
Se lucreaza in echipa pluridisciplinară, echipa care intotdeauna include si pacientul. Este acelasi mod de lucru care se practica la Paris, Londra si New York si este singurul care duce la un diagnostic complet si da rezultate pe termen lung.

Exista multe diagnostice “de granița”, care nu pot fi depistate decât in aceasta maniera de lucru.

La Clinica Inimed 360º pacientii pot veni pentru a primi inca o opinie.


De la deschiderea Clinicii in Iunie 2013, echipa medicala a efectuat deja peste 1000 consultatii si peste 80 de proceduri chirurgicale. Inimed 360º are o colaborare strategica cu grupul international de laboratoare Synlab (www.Synlab.com) aducand astfel pacienților din România servicii de înaltă clasă în domeniul analizelor de laborator.

Clinica Inimed 360º este dotata cu aparatura General Electric de ultima generatie (www.GE.com) pentru a face toate operatiile din categoria “Chirurgie de o zi”: chirurgia venelor, chirurgia mainii, chirurgia piciorului diabetic, chirurgia plastica (piept, nas, urechi, ochi), intervenții chirurgicale de reconstrucție (piept, picioare, piele, corecții cicatrice), microchirurgie pentru mână (dupytren, deqervin, tendoane), microchirurgie pentru picioare (Halux valpes, degetele de la picioare), intervenții ortopedice cat si recuperare post-operatorie (fizioterapie).


Pentru operatiile cardiace si vasculare, la Inimed 360º se face planificarea, iar operatiile pot avea loc fie in Romania, fie in centre cardio-vasculare de elita (Centre Marie Lannelongue, Hopital Americaine Paris), iar aceeasi echipa care va face operatia este prezenta la Inimed 360º pentru diagnostic, strategia de tratament si urmarire post-operatorie.

Un alt diferentiator major al Clinicii Inimed 360º este metoda folosita pentru tratarea venelor varicoase (varice): C.H.I.V.A (tratamentul conservator și hemodinamic al insuficieței venoase în ambulator), fiind singura metoda care nu distruge vena.  Clinica se poate inchiria, de asemenea, de catre chirurgi cu înaltă calificare din România și din străinătate, oferind un pachet de servicii complet: bloc operator, anestezist, asistenta bloc operator, rezerve in regim de “spitalizare de o zi” (3 mese incluse)  și servicii de ingrijire medicala aferente spitalizarii de o zi.

Clinica este condusa de catre o echipă internationala de management (Elvețiano-Româna) putand astfel sa înțeleaga nevoile pacienților din România insa, în același timp, clinica este gestionata pe principii de buna guvernare, transparență și corectitudine, asa cum acestea sunt practicate cu o lungă tradiție în Elveția.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod