Incendiul din Colectiv: O tânără a murit într-un spital din Germania. 55 de persoane și-au pierdut viața

O altă pacientă rănită în incendiul din Colectiv a murit, vineri, în spitalul din Germania unde fusese transferată

UPDATE: O altă pacientă rănită în incendiul din Colectiv, Loredana Dărescu, 29 de ani, a murit, vineri, în spitalul din Germania unde fusese transferată, fiind a 55-a persoană decedată în urma incendiului de acum două săptămâni. Tânăra fusese transferată în Germania de la Spitalul Sfântul Pantelimon, fiind intubată. 

Aceasta avea arsuri pe aproape jumătate din suprafaţa corpului, dar şi arsuri de căi aeriene. Ea a fost fost internată în stare foarte gravă, dar a cunoscut o uşoară ameliorare în Germania. Din păcate, tânăra a pierdut lupta cu moartea în cursul zilei de vineri, 13 noiembrie, la două săptămâni după tragedia din clubul Colectiv.

UPDATE: Tragicul bilanţ al mortilor provocate de incendiul din Club Colectiv a ajuns la 54 după ce un pacient internat la spitalul Bagdasar Arseni din Bucureşti a murit joi după-amiaza, informează Digi24.

Tânărul care a decedat - Claudiu Bogdan Istrate (22 de ani) - era internat în stare gravă, intubat, având arsuri pe corp şi arsuri de căi respiratorii, potrivit unor surse medicale.

UPDATE: Două persoane internate în stare critică la spitalul Floreasca au decedat în cursul nopţii. Cei doi pacienţi aveau arsuri pe 60% din suprafaţa corpului, fiind însă şi intoxicate cu monoxid de carbon şi acid cianhidric, cele două substanţe toxice care au fost descoperite în doze letale în sângele celor decedaţi. În spitalele din Bucureşti au rămas internate 16 persoane în stare critică. Miercuri seara şi-a pierdut viaţa şi basistul trupei Goodbye to Gravity, Alex Pascu, rănit în incendiu. Acesta a decedat chiar în ziua în care a fost transferat într-o clinică medicală din Franţa. 

UPDATE: Alexandru Pascu fusese transferat, miercuri, de la Spitalul Floreasca din Capitală la o unitate sanitară din Franţa.

El a murit însă pe aeroport, la Paris, unde aeronava a aterizat înainte de ora 19.30.

În urma incendiului din clubul Colectiv, Alexandru Pascu (33 de ani), fiul Anei Pascu, vicepreşedinte al Federaţiei Internaţionale de Scrimă şi preşedinte de onoare al Federaţiei Române de Scrimă, a fost internat, în stare gravă, la Spitalul de Urgenţă Floreasca.

Familia lui Alexandru Pascu a vrut şi săptămâna trecută să îl transfere într-un spital din Germania, însă starea acestuia s-a înrăutăţit şi exista riscul să apară complicaţii în timpul transportului. Miercuri s-a stabilit ca acesta să fie transferat la un spital din Franţa, relatează Mediafax.

Andrei Galuţ, solistul trupei Goodbye to Gravity, a fost transferat, în 7 noiembrie, într-un spital din oraşul olandez Beverwijk. După incendiul din clubul Colectiv, Andrei Galuţ a fost internat în stare gravă la Spitalul Elias, cu arsuri pe corp şi arsuri de căi respiratorii, fiind ventilat mecanic. Familia lui a făcut apel, pe Facebook, la românii care se află în Olanda, în măsura în care pot, să o susţină pe mama lui Andrei, Mariana Belean, care se află alături de fiul ei.

Chitariştii trupei Googbye to Gravity, Vlad Ţelea şi Mihai Alexandru, au murit în 30 octombrie, la scurt timp după incendiul din clubul Colectiv.

Bateristul trupei, Bogdan Enache, a decedat în 8 noiembrie, după ce a intrat în stop cardiorespirator în aeronava care îl transporta la o clinică din Elveţia şi care a fost întoarsă din drum. 

Update: Bilanţul tragic în cazul victimelor din clubul Colectiv a crescut din nou miercuri, numărul morţilor ajungând, astfel, la 50, după ce doi pacienţi transportaţi duminică în Marea Britanie şi-au pierdut viaţa.

Cel mai recent deces a fost confirmat miercuri dimineaţa de medicii britanici.

Persoana decedată, în noaptea de marţi spre miercuri, este Vlăduţ Roberto Andy, transmite Mediafax.

Marţi seara, tot la un spital din Marea Britanie, din Liverpol, a murit şi o tânără, Elena Niţu. Cei doi se aflau printre cele nouă persoane transferate duminică noaptea cu un avion NATO în spitale din Marea Britanie.

Update: Un tânăr care a fost transferat din România la un spital din Marea Britanie a decedat în această dimineaţă. Numărul celor care au murit în urma incendiului din Clubul Colectiv de vineri, 30 octombrie se ridică la 48. 

UPDATE: Bilanțul deceselor în urma tragediei petrecute în urmă cu mai bine de o săptămână a ajuns la 47. Un rănit, internat la Spitalul de Arși din București și-a pierdut viața în seara zilei de luni.

UPDATE: Jurnalista Teodora Maftei este cea de-a 46-a victimă, care a fost transferată săptămâna trecută la o clinică din Israel.

Fotografa de 36 de ani a fost operată în trecut de şapte ori, din care de trei ori pe creier, din cauza unei acumulări de lichid aflată pe creierul mic. Şi-a găsit însă sfârşitul în tragicul accident din clubul Colectiv.

Teodora Maftei, editor la Pro TV, a fost internată la Spitalul de Arşi din Capitală, în stare critică, cu arsuri pe o mare suprafaţă din corp şi cu arsuri de căile respiratorii.

În 4 noiembrie, Teodora Maftei a fost transferată la Spitalul Hadassah Medical Center din Ierusalim, conform Intermedicas, citat de mediafax.

UPDATE 18:38 - Bateristul trupei Goodbye to Gravity şi-a pierdut viaţa. Numărul persoanelor decedate creşte la 45

Bilanţul tragediei din Colectiv a ajuns la 45 de morţi. Ultima victimă este toboşarul trupei Goodbye to Gravity, care intrase în stop cardiorespirator în aeronava cu care urma să fie transportat la o clinică din Elveţia.

Duminică au mai murit trei persoane, doi răniţi de la Spitalul ”Floreasca” şi unul de la Spitalul de Arşi din Capitală. În cursul zilei de sâmbătă şi-au pierdut viaţa nouă persoane, şapte în spitalele din ţară şi două în Olanda.

Bateristul trupei Goodbye to Gravity, Bogdan Enache, a murit, duminică seară, după ce a intrat în stop cardiorespirator în aeronava care îl transporta la o clinică din Elveţia şi care a fost întoarsă din drum, astfel că bilanţul persoanelor decedate în urma incendiului din Colectiv a ajuns la 45.

Conform directorul medical al Spitalului de Arşi, Cristian Niţescu, bateristul trupei Goodbye to Gravity, Bogdan Enache, a fost resuscitat timp de 70 de minute, atât în aeronava care trebuia să-l ducă la o clinică din Elveţia, cât şi în ambulanţa care îl transporta spre Spitalul de Arşi.

Potrivit sursei citate de agenţia Mediafax, tânărul a decedat când a ajuns la unitatea medicală din Capitală.

Bogdan Enache este al treilea membru al trupei Goodbye to Gravity care îşi pierde viaţa în urma incendiului din clubul Colectiv, după Vlad Ţelea şi Mihai Alexandru. Ceilalţi doi membri ai trupei sunt grav răniţi.

Doi pacienţi de la Spitalul de Arşi au murit sâmbătă, la primele ore ale dimineţii, apoi fiind anunţat un nou deces la Spitalul Universitar. În următoarele ore, secretarul de stat Raed Arafat a anunţat că doi pacienţi dintre cei transportaţi în Olanda au decedat, după aterizare. Alte patru persoane au decedat ulterior, două de la Spitalul Floreasca, un tânăr de la Spitalul de Arşi şi o tânără internată la Spitalul ”Bagdasar”, anunţă agenţia Mediafax.

UPDATE 10:31 - O altă victimă din Colectiv şi-a pierdut viaţa. Numărul persoanelor decedate a ajuns la 44

O altă victimă din Clubul Colectiv şi-a pierdut viaţa la Spitalul de Arşi din Capitală, astfel că numărul persoanelor decedate a ajuns la 44.

UPDATE 08:15 - Numărul deceselor a ajuns la 43, alţi doi răniţi în incendiul din Colectiv au murit la Floreasca


Doi răniţi internaţi la Spitalul ”Floreasca” din Capitală au murit în această dimineaţă, după ce alţi nouă au decedat sâmbătă, şapte în spitale din Capitală şi doi în Olanda, unde fuseseră transferaţi.

Surse medicale au declarat pentru Mediafax că la Spitalul Floreasca au murit Alexandra Rădulescu, care avea 26 de ani, şi un cetăţean turc.

Potrivit profesorului Ioan Lascăr, începând din a cincea zi este cea mai grea perioadă pentru răniţii în stare critică.

"La toţi cei patru decedaţi din Spitalul Floreasca le-a cedat plămânul.

Este perioada complicaţiilor majore respiratorii. Este exact cum apare în literatura de specialitate, este o evoluţie exact ca la carte. Potrivit literaturii de specialitate, mortalitatea la aceşti pacienţi este între 30 şi 80%, adică cel puţin trei şi maxim opt din zece pacienţi arşi în stare critică decedează. Acum este riscul vital, din cauza complicaţiilor majore. Oriunde pe această planetă evoluţia este aceeaşi. Nu se poate face nimic mai mult", a precizat, pentru Mediafax, Ioan Lascăr, şeful Clinicii de chirurgie plastică din Spitalul Floreasca.

Informaţii despre cei nouă răniţi decedaţi sâmbătă sunt disponibile aici.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Gigi pe 8 Nov 2015, 14:55
    Colectiv

    La un moment dat se vor intalni acolo sus si vor pune de un nou club Colectiv

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod