Incendiul din Colectiv - Mărturii din infern: "Toată lumea era disperată, ieşeau oameni arşi sau în stare de şoc"


Sute de răniţi au fost preluaţi de ambulanţe şi transportaţi la spitalele din Capitală


"Trăiesc o invazie de oameni arşi cerând ajutor. Incendiul, de la 4 artificii"

Într-un mesaj postat pe blogul personal şi intitulat: "Cum m-a ocolit moartea pe 30 octombrie", Alex Teodorescu, care s-a aflat, vineri noapte, în Clubul Colectiv, în momentul izbucnirii incendiului în care au murit 27 de persoane, iar 146 au fost rănite, scrie că a văzut oameni plângând în hohote şi strigând după prieteni sau întrebându-se de ce nu au venit pompierii nici după trecerea a 15 minunte de când a fost dat telefon pentru intervenţie.

"Scriu asta pentru că nu pot dormi, pentru că în noaptea asta am simţit că trăiesc o invazie de oameni arşi din cap până în picioare, fără păr rămas pe cap, cerând ajutor şi apă. Oameni plângând în hohote şi strigând "Unde e Alina, unde a rămas Alina?".

Aud şi acum în timpan oameni care strigau "Unde sunt pompierii, au trecut 15 minute de când am dat telefon". Văd mame plângând şi oameni băgaţi în saci de către alţi oameni cu vestă fosforescentă. Văd cum după ani de zile mă închin şi îi mulţumesc lui Dumnezeu că sunt întreg, iar la fiecare final de discuţie pe care o am cu cineva zic 'Doamne fereşte". Dacă m-ar întreba cineva cum arată Apocalipsa, aş zice că arată exact ca această noapte... Si plâng... Şi-mi doresc doar să ştiu că toţi am supravieţuit şi că peste 3 luni ne vom întâlni toţi aceiaşi 400 care am fost în noaptea asta acolo şi vom ciocni din nou beri în Colectiv râzând şi aducându-ne aminte despre o lansare de album... Dar n-o să se întâmple asta...", scrie Alex Teodorescu.

El arată că nu a scris aceste lucruri pentru a face politică sau pentru a face cuiva reclamă sa antireclamă, ci pentru că a trăit-o şi pentru că va rămâne cu ea toată viaţa.

"Nu e nimic poetic în asta...
E un coşmar care se va târâi după noi, după fiecare individ care a fost în Colectiv vineri, 30. Tu, cel din afară, s-ar putea să nu înţelegi şi să blamezi în stânga şi în dreapta. Vina e că s-a aprins un artificiu de tort... Tu ai putea să-ţi accepţi vina că ai vrut să aprinzi un artificiu sau un chibrit? Eu nu... (...) Am fost în Club Colectiv la lansarea albumului nr. 2 semnat Goodbye to gravity pentru că am vrut să văd cum arată actul artistic al unei formaţii din România care ne reprezintă afară. Vă asigur că, deşi muzica a fost rock, în public nu a existat niciun om care a avut costum de Halloween pe el, care l-a invocat pe Lucifer sau alte mizerii pe care probabil le veţi mai auzi în viitor legat de această lansare..."
, scrie Teodorescu, adăugând că a fost o lansare de album ca oricare alta.

El a precizat că nu a fost niciun spectacol pirotehnic, ci că "nu a tras nimeni cu tunul, ci au fost doar 4 artificii de tort, 2 puse în faţa scenei, două pe 2 stâlpi de susţinere ai sălii.

"Nimic prea spectaculos...
La fel de bine putea arde şi o sufragerie la aniversarea copilului tău pentru că în tort i-ai înfipt 2 artificii care ard 10-15 secunde. Âsta a fost tot spectacolul pirotehnic... Trupa s-a lăudat cu show pirotehnic pentru a atrage publicul, declaraţia este mult prea pompoasă pentru ceea ce s-a întamplat de fapt.."
, a explicat Alex Teodorescu, citat de Mediafax.

El a povestit că pe la jumătatea programului, aceste artificii s-au aprins şi, odată cu ele, una dintre artificii a aprins izolaţia audio a sălii, probabil din burete, că nu a explodat nimic, nicio conductă şi că, iniţial, nu s-a panicat nimeni, iar solistul Andrei Galut şi-a păstrat calmul cerând pe un ton foarte calm un extinctor pentru a remedia problema din scurt.

"Nu a venit acel extinctor. Dumnezeu ştie dacă Colectivul avea extinctor şi nu s-a implicat nimeni să stingă o flacară, sau nu a existat aşa ceva în sală vreodată.
Ca oricare alt român care iese din casă, nu ne-am pus niciunul din cei care eram acolo problema "Are Colectivu' extinctor ca să nu mor în incendiu? N-are. Ok. Nu merg că mor." Cine face asta? Cine se aşteptă la asta? Probabil că după acest incident: toată lumea, dar până ieri absolut nimeni..."
, a spus martorul la incendiu.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • eu1 pe 31 Oct 2015, 22:09
    cam ciudat 27 si 217

    cam ciudat 27 de morti in bucuresti, si imediat 217 pasageri din care 17 copii,daca observati peste tot cifrele 2,1 si 7,fffff ciudat

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod