Gabriel Cotabiță, primul semn bun: Artistul a deschis ochii şi respiră singur!

După 16 zile de comă, solistul în vârstă de 59 de ani pare că își revine. El a deschis ochii și respiră singur, semn că recuperarea decurge bine.

Medicii sunt mulțumiți de felul în care pacientul a răspuns la tratament. Potrivit postului România TV, cântărețul a dat primele semne că își poate reveni. Luni dimineață, acesta a deschis ochii și a reușit să respire singur, fără aparate.

"Este un semn care trebuie interpretat cu prudență. Este un semn pozitiv, medical vorbind, dar drumul este lung. Astfel, se demonstrează faptul că a fost foarte bine îngrijit. Aceasta trezire spontană, daca este confirmată este un semn că pacientul se simte mult mai bine"
, a mărturisit prof dr.

Constantin Popa, medic neurolog, în direct la România TV.

Medicii evaluează permanent starea de sănătate a lui Gabriel Cotabiţă şi fac teste pentru a vedea dacă poate sta câteva secunde deconectat de la aparate, cântăreţul fiind în continuare în stare gravă, potrivit unor surse medicale citate de Mediafax.

"Sunt teste în care pacientul poate să stea câteva secunde deconectat de la aparate, teste care se fac la câteva intervale de timp, dar ceea ce se poate spune este că pacientul este în continuare staţionar, grav.

Testele se fac în conformitate cu protocoalele din secţiile de terapie intensivă în cazul pacienţilor conectaţi la aparate pe perioade mari de tip, pacienţilor critici", au declarat pentru Mediafax surse medicale.

Într-un mesaj postat sâmbătă pe Facebook, fiicele lui Gabriel Cotabiţă au anunţat că starea tatălui lor este bună şi că nu s-a pus în niciun moment problema ca acesta să fie deconectat de la aparate pentru că nu este cazul. "Având în vedere ştirile fără verificări şi fără cercetare prealabilă care au apărut, vă informăm că nu s-a pus în niciun moment problema de deconectare, pentru că nu este cazul.

Este ilegal în România să deconectezi un pacient de la aparate. Starea tatei este în continuare bună. Suntem alături de el permanent, atât noi, cât şi echipa Spitalului Floreasca. Rugăm insistent presa ca pe viitor, dacă nu pot respecta dorinţa de discreţie exprimată deja în mai multe rânduri, înainte de a publica orice alt fel de material, să verifice informaţiile medicale cu purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca", se arată în mesajul postat pe Facebook de Aela Cotabiţă.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod