Gabriel Cotabiţă, în stare critică: Artistul a fost găsit inconştient într-un hotel

Cântăreţul nu are leziuni pe coronare, arată rezultatul investigaţiei la care a fost supus la Spitalul Floreasca, rămânând să îi fie investigată activitatea cerebrală.
Astfel, rezultatul coronarografiei la care a fost supus cântăreţul este unul bun. Pacientul este în continuare asistat şi ventilat mecanic.

Gabriel Cotabiţă este supus unei coronarografii, el fiind internat la secţia de terapie intensivă a Spitalului Floreasca, după ce a făcut un stop cardiac, au anunţat oficialii unităţii sanitare.

Coronarografia sau angiografia coronariană, este cea mai bună tehnică de diagnosticare a afecţiunii coronariene. Este vorba despre o investigaţie esenţială în explorarea acesteia, prin vizualizarea directă a arterelor coronare, responsabile de angină sau infarct.

Coronarografia se efectuează prin introducerea unui tub foarte subţire, numit cateter, în artera femurală.
Prin acesta sunt introduse sondele de cateterism şi dirijate până la nivelul arterei coronare. Apoi se injectează un produs de contrast radiologic, care permite vizualizarea anatomiei arterelor coronare prin opacifierea arborelui coronarian. Astfel se poate observa diametrul interior al arterelor şi se pot localiza posibilele obstrucţii coronariene importante.

Majoritatea pacienţilor care au suferit un infarct miocardic prezintă arterele coronare blocate parţial sau complet. Procedura indică dacă arterele afectate pot fi tratate prin angioplastie sau prin chirurgie pe cord.

Durata investigaţiei coronariene poater oscila între 40 şi 60 de minute, ea fiind urmată de o perioadă de şedere la pat între 12 şi 24 de ore.

Cântăreţul a fost găsit în stop cardiac, în stare de inconştienţă, a fost resuscitat şi a răspuns rapid manevrelor.


Bogdan Opriţa a precizat că, în prezent, cordul şi-a reluat activitatea, iar pacientul este în terapie intensivă, fiind intubat şi ventilat mecanic.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, Daniel Vasile, a declarat pentru Mediafax că un echipaj SMURD a fost solicitat, în jurul orei 13.00, la un hotel din Capitală, unde se afla o persoană în stare de inconştienţă.

La faţa locului au fost trimise două echipaje medicale, iar, după ce persoana respectivă a fost resuscitată şi stabilizată, a fost transportată la Spitalul de Urgenţă Floreasca.

Surse medicale au declarat pentru Mediafax că un angajat al hotelului l-a găsit pe cântăreţul Gabriel Cotabiţă, în vârstă de 59 de ani, în stare de inconştienţă, acesta sunând la numărul de urgenţă 112 pentru a fi trimis un echipaj medical.

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Mihai_NSD pe 9 Mai 2015, 20:54
    Sanatatea

    Din cate am constatat, citind diverse anunturi/comentarii, oamenii, in majoritate, nu au pe primul loc in prioritatile lor, sanatatea. Deaceea mananca orice le cade sub ochi/li se ofera, nu fac niciun fel de sport, nu iau nici-un supliment naturist. In schimb, se indoapa cu tot felul de chimicale cumparate din farmacii, care duc la ameliorarea unor simptome si la agravarea bolilor de care sufera. In lucrarea "Sa traim sanatos fara toxine", dr.Robert Morse, arata ca: "CEEACE MANCAM, ARE O INFLUENTA URIASA ASUPRA SANATATII". Doua exemple i-mi sunt acum la indemana: Adrian Paunescu si Dinu Patriciu. Deci care e prioritea nr.1: BANII sau SANATATEA. Restul sunt povesti pt. copii.

    0
    0

  • pollet_a pe 8 Mai 2015, 16:34
    Of.........

    Imi pare rau. Asa se-ntampla cand faci abuzuri......

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod