Gabriel Cotabiţă este în comă indusă

Cântăreţul se află în continuare în stare gravă, după stopul cardiorespirator, iar medicii de la Spitalul de Urgenţă Floreasca îl ţin sub supraveghere permanentă. Familia şi apropiaţii săi trec printr-o încercare cumplită şi aşteaptă o veste bună, însă de vineri, când artistul a fost internat, medicii nu le-au comunicat un diagnostic clar.

Trei variante de diagnostic au fost vehiculate în cazul lui Gabriel Cotabiţă - preinfarct, embolie sau stop cardiorespirator. Surse medicale citate de cancan.ro au spus că în urma coronarografiei s-ar fi descoperit că nu ar fi fost vorba despre un infarct şi că Gabriel Cotabiţă ar fi suferit o embolie (n.r. obturare brutală a uneia dintre ramurile arterei pulmonare). Un cheag de sânge care s-ar fi format pe creier ar fi pornit spre plămâni.

Vineri, artistul a fost internat în stare de inconştienţă la Spitalul Floreasca din Capitală, după ce un echipaj SMURD l-a găsit fără puls la o sală de fitness.



Nu este bine deloc. Este în stare critică. Este crunt ce i se întâmplă, doar prin puterea gândului putem să îl ajutăm, noi toţi, să se facă bineHoria Moculescu
Cele trei fiice ale cântăreţului le-au interzis medicilor să transmită presei informaţii legate de starea tatălui lor. Singurele date comunicate oficial au fost acelea că solistul se află în comă, de vineri, şi că medicii fac tot soiul de investigaţii.

"Din păcate foarte multe informaţii în plus nu vă pot oferi.
Momentan nu există nici o noutate referitoare la starea prietenului Gabriel. Noi, prietenii, familia şi toţi cei care îl preţuiesc credem că energia pozitivă şi gândurile bune fac bine în aceste momente. Dorinţa familiei este că acest eveniment să fie tratat cu o discreţie absolută şi să lăsăm medicii şi personalul spitalului să îşi facă datoria. Sunt nişte profesionişti şi avem încredere totală în ei"
, a spus Mihai Pocorschi, colegul de trupă al lui Cotabiţă, de la VH2, pentru Click!.

Potrivit unor apropiaţi, creierul lui Gabriel Cotabiţă nu ar fi fost oxigenat vreme de câteva minute şi nimeni nu poate spune deocamdată cât de mari sunt leziunile cerebrale.
"Nu cred că a stat 4 minute în stop cardiorespirator, cu o inimă care nu pompa. E greu de spus cât anume a stat. (...) Cred că e vorba de insuficientă circulatorie, nu stop cardiac. După 7 minute de stop cardiac real eu cred că şansele sunt aproape nule. Cu cât se intervine mai devreme, cu atât mai bine. (...) Masajul cardiac nu asigură un debit cardiac perfect. (...) Fiecare dintre noi are acolo sus o stea, o şansă. Depinde de şansa pe care o ai", a spus Nicolae Bacalbaşa, citat de Libertatea.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod