Gabriel Cotabiţă, din nou pe masa de operaţie

Evoluţia bună a stării de sănătate a artistului le dă speranţe medicilor, care cred că şi-ar putea reveni complet. Totuşi, el va fi nevoit să suporte o nouă intervenţie chirurgicală pentru a evita în viitor alte probleme la inimă.

La două săptămâni de când a ieşit din comă, medicii care îl ţin sub observaţie pe Cotabiţă îl pregătesc pentru o nouă intervenţie, ce ar trebui să aibă loc în viitorul apropiat. Ei îi vor implanta sub piele un dispozitiv care să-i regleze bătăile inimii, scrie Libertatea.

"Are nevoie de un defibrilator cardiac sau de un pacemaker. Medicul cardiolog va decide care din cele două va fi utilizat. Este o intervenţie uşoară, dar pentru care pacientul trebuie să fie stabilizat şi să poată suporta o operaţie de implantare a dispozitivului.

Se montează sub piele, în zona toracică şi îl va purta toată viaţa", a declarat pentru ziarul citat o sursă din Spitalul Floreasca, din Capitală.

Dispozitivul pe care medicii i-l vor monta emite impulsuri către inimă şi îi reglează bătăile. "Defibrilatorul cardiac intervine doar în cazuri de aritmii, are posibilitatea ca, prin intermediul unei sonde speciale, să depisteze anomaliile de ritm, cele care declanşează stopul cardiac şi, prin stimulări extrem de rapide ale inimii, nepercepute de bolnav, sau prin şoc electric, perceput cel mai adesea ca o lovitură de pumn în piept sau spate, să restabilească echilibrul.
Pacemakerul emite impulsuri permanent, asigurând un ritm cardiac normal"
, a mai spus sursa citată, care a adăugat că dacă solistul în vârstă de 59 ani ar fi avut montat un astfel de dispozitiv, nu s-ar mai fi întâmplat accidentul nefericit din 8 mai, când s-a prăbuşit inconştient în sala de sport.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod