Fenomen extrem de rar: O femeie din Texas a născut două perechi de gemeni!

O femeie din statul american Texas a profitat de şansa pe care a avut-o - una din 70 de milioane - şi a născut de Sfântul Valentin două perechi de gemeni identici, au anunţat, luni, reprezentanţii unui spital din oraşul Houston.
Cei patru bebeluşi - cu toţii băieţi - au fost născuţi la 31 de săptămâni, prin cezariană, de Tressa Montalvo, o americancă în vârstă de 36 de ani, la clinica The Women's Hospital of Texas din oraşul Houston, informează agenţia Reuters, citată de Mediafax.

Tressa şi soţul ei, Manuel Montalvo Jr., nu au apelat la tratamente pentru fertilitate. Ei mai au un fiu, Memphis, în vârstă de doi ani.

"Am plănuit această sarcină, dar cred că am reuşit un pic prea mult!", a declarat Tressa Montalvo.

Atunci când Tressa era însărcinată în 10 săptămâni, medicul i-a spus că va naşte gemeni, dar, la o vizită ulterioară, doctorul a detectat un al treilea bebeluş.
La următoarea vizită la medic, Tressa a aflat că va naşte patru bebeluşi - nu cvadrupleţi, ci două perechi de gemeni.

Posibilitatea ca o femeie să nască, fără să apeleze la tratamente de fertilitate, două perechi de gemeni identici este de una la 70 de milioane, notează Mediafax. În acest caz, doi fetuşi împart o placentă, iar ceilalţi doi împart o altă placentă.


Foto: Hepta
 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod