Fantomele invidiei la Operă. Alina Cojocaru, alungată din România de orgoliile unui dirijor


Alina Cojocaru, într-un spectacol pe scena londoneză de la Covent Garden, la numai 21 de ani
În data de 9 aprilie Alina Cojocaru a dat şi ea o declaraţie oficială: ”Din nefericire, evenimentele din zilele trecute au făcut să-mi fie imposibil să repet şi din păcate mâine (10 aprilie) nu voi putea interpreta acest rol. Aş vrea să le mulţumesc tuturor pentru sprijinul şi încrederea în această companie. Îmi pare rău că îmi dezamăgesc publicul. Şi eu sunt dezamăgită că nu pot dansa mâine, dar situaţia curentă a făcut ca acest lucru să îmi fie imposibil.
Aştept cu nerăbdare următoarele mele spectacole pe această scenă"
.
Şi astfel, impresionantul spectacol Manon a pierdut-o pe cea mai apreciată dansatoare a României din toate timpurile. Atât valorează patriotismul local, până la orgoliile unor birocraţi care habar n-au să fie lideri şi confundă respectul de sine cu capacitatea de a conduce o echipă şi de a realiza ceva.
Păcat de bunele intenţii ale ministrului Culturii Vlad Alexandrescu care n-a reuşit să dezamorseze conflictul dintre dirijori şi coregrafi.
Astfel, Opera Naţională se va întoarce la activitatea prăfuită de zi cu zi, pierzându-şi strălucirea oferită cu graţie şi discreţie de Alina Cojocaru.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod