Familia netradiţională: Un canadian, condamnat pentru poligamie: Are 24 de soţii şi 148 de copii!

Un bărbat din Canada a primit şase luni de arest la domiciliu şi va trebui să presteze 150 de ore în folosul comunităţii după ce a fost găsit vinovat de poligamie.
Justiţia canadiană s-a pronunţat recent în cazurile a doi bărbaţi acuzaţi de poligamie. Aceştia fac parte dintr-o sectă mormonă, iar dosarele lor au ajuns la judecătorii Curtea Supremă din Columbia Britanică. Winston Blackmore a fost găsit vinovat pentru că avea 24 de soţii, în timp ce James Oler a fost condamnat pentru că avea 5, relatează Daily Mail.

În vârstă de 61 de ani, Blackmore are nu mai puţin de 149 de copii. El s-a ales cu o pedeapasă de şase luni de închisoare cu suspendare, comutată în arest la domiciliu, care îi va permite să meargă la serviciu şi să părăsească locuinţa în cazul unei urgenţe medicale.
Totodată, va presta 150 de ore de muncă în favoarea comunităţii.
Oler a scăpat mai uşor, cu trei luni de arest a domiciliu şi 75 de ore de muncă în serviciul comunităţii. Amândoi au o pedeapsă de eliberare condiţionată pe 12 luni.

Bărbaţii acuzaţi de poligamie au susţinut că sunt practicanţi fervenţi ai religiei lor care le permite să aibă mai multe soţii. Deşi erau integraţi în societate şi nu au avut probleme cu legea, instanţa nu putea să respingă acuzaţiile, dată fiind gravitatea faptelor, mai ales că unele dintre soţiile lor aveau 15 ani când s-au căsătorit.
"A spus clar că nicio sentinţă nu-l va determina să renunţe la a-şi practica credinţa. Ideea de regret îi este străină în acest context", a spus judecătorul despre Blackmore.  

În cazul lui Oler, instanţa a notat că acesta a comis infracţiunea de poligamie crezând sincer în convingerile sale religioase pe care le-a dobândit încă de la o vârstă fragedă.

Procesul a atras atenţia opiniei publice şi a presei, iar zeci de susţinători ai lui Blackmore au fost prezenţi la tribunal, unii protestând zgomotos la pronunţarea sentinţei, notează Daily Mail.

Cei doi au fost lideri ai Bisericii Fundamentaliste a lui Iisus Christos şi a Sfinţilor din Zilele din Urmă, o sectă mormonă care crede în poligamie şi care activează în sud-estul Columbiei Britanice.

Avocatul lui Blackmore i-a cerut judecătorului să ţină cont de toate opţiunile pentru sentinţa în acest caz, inclusiv achitarea clientului său.


Doar două cazuri de condamnări pentru poligamie au fost pronunţate în întreaga istorie a Canadei, în 1899 şi în 1906, a spus în instanţă procurorul special Peter Wilson, adăugând că nu există un precedent pentru a determina sentinţa celor doi bărbaţi.

Pedeapsa maximă în Canada pentru poligamie este de cinci ani de închisoare.



Foto: Daily Mail
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
29 Iunie 2018
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod