Exclusiv! Oscar, Trooper: Adrian Rugină a fost înainte de toate muzician

Eroul în vârstă de 38 de ani a reuşit să scape din flăcările care au cuprins clubul Colectiv, dar s-a întors să-i salveze pe alţii şi a murit.

Adrian Rugină şi Claudiu Petre au fost decoraţi post-mortem de către preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler. Decretele de decorare au fost semnate luni de şeful statului "în semn de apreciere pentru curajul, altruismul şi dăruirea de care au dat dovadă în timpul tragicului eveniment de la Clubul Colectiv din Bucureşti, încercând salvarea mai multor vieţi cu preţul sacrificiului suprem".

"Adrian Rugină, unul dintre eroii de la Colectiv, a fost înainte de toate muzician.

A cântat la tobe alături de formațiile Nexus și Bucium pe scenele celor mai mari festivaluri din România, cum ar fi Stufstock sau BestFest. Ulterior, cariera sa a continuat în fața scenei, la mixere, la instalația de lumini, pe scenă la instalat şi dezinstalat echipamente, practic oriunde era nevoie de el. Şi totul cu un zâmbet mare pe faţa lui de viking.

Îl cunosc pe Adrian din 2003. Ne-am întâlnit la prima ediție a festivalului Stufstock, urmând să împărțim scena în prima seară a festivalului.
Ascultase albumul nostru de debut și a vrut să ne cunoaștem și să stăm la o bere. A doua zi dimineață eram tot la bere. Așa a început prietenia noastră. Am fost la concertele sale, a fost la concertele noastre, ne-a ajutat întotdeauna cu tot ce am avut nevoie, mi-a facilitat aducerea unei chitare de peste mări și țări și totul cu dezinvoltura și bunătatea pe care toată lumea i le cunoștea și le aprecia. De fiecare dată când aveam nevoie de o soluție tehnică, instantaneu ne veneau în minte cuvintele: ”Rugină poate să ne ajute.” Și ne-a ajutat mereu așa cum a făcut și vineri la Colectiv cu cei care aveau nevoie de el.
Și a plătit cel mai mare preț: viața sa. Mergi în pace, uriașule, nu te voi uita niciodată! Îți mulțumim pentru tot și așteptăm să ne reîntâlnim cândva pe o altă plajă, așa cum am făcut-o acum 12 ani."

Oscar, Trooper

Credit foto: Liviu Zaharescu - Letsrock.ro (Şi el este rănit şi internat în urma incendiului din clubul Colectiv. Fii tare şi luptă, Liviu!)

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod