Ducesa de Alba, aristocrata cu cele mai multe titluri nobiliare din lume, a murit

A 18-a ducesă de Alba, Maria del Rosario Cayetana Fitz-James Stuart, aristocrata cu cele mai multe titluri nobiliare din lume, a murit joi, la vârsta de 88 de ani, în oraşul spaniol Sevilia, a anunţat un purtător de cuvânt al familiei acesteia.

"Decesul s-a produs în această dimineaţă", a precizat acelaşi purtător de cuvânt.

Aristocrata spaniolă, care acumulase peste 40 de titluri nobiliare, dintre care cinci de ducesă şi 18 de marchiză, a rămas de două ori văduvă, a fost de trei ori căsătorită şi deţinea o avere impresionantă. Ea a fost spitalizată duminică, din cauza unei pneumonii, relatează agenţia Mediafax.

Ducesa a fost externată şi transportată în reşedinţa ei marţi seară, cu puţin timp înainte de a-şi pierde cunoştinţa.

Încă de miercuri, numeroşi prieteni, cunoscuţi şi admiratori au început să se adune în faţa Palacio de Duenas, reşedinţa ei din Sevilla.

Ducesa de Alba, mamă a şase copii, era foarte iubită de spanioli, mai ales de cei din rândul claselor sărace, care adorau nonconformismul acesteia, notează Mediafax.

Potrivit Guinness World Records, ducesa de Alba deţinea mai multe titluri nobiliare - peste 40 - recunoscute în mod oficial de un guvern naţional decât oricare alt nobil din lume.




Citeşte aici mai multe informaţii despre Ducesa de Alba:

Dosar Eva. Ducesa de Alba, la 87 de ani: Viața senzațională a unei prințese


Foto: Hepta

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod